Интерлинк Груп инвестира 70 милиона лева в завод и логистичен парк в Тракия икономическа зона

Дружеството получи третия си сертификат за инвестиция клас „А“

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“ АД. Дружеството инвестира в разширяването на логистична база „Технолинк парк 2“ в зона Марица, част от Тракия икономическа зона.


На официалното връчване присъстваха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов, Йордан Фиданов и Христо Джонов – членове на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“ и изпълнителният директор на „Клъстер Тракия икономическа зона“ Катя Стайкова.

„Инвестицията в размер на 7.5 милиона лева вече е реализирана на 100 процента“, информира Здравко Линкин и покани гостите да разгледат готовата логистична база. Заместник-министър Савов и директорът на БАИ Богданов коментираха с домакините напредъка по изграждането на асфалтов път. Одобрени са средства за финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на „Интерлинк Груп“. Ползватели на пътя ще бъдат живущите в с. Радиново и съседните предприятия.

„В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. 2022-2023 г. ще инвестираме 70 милиона лева в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м“, допълни мащаба на инвеститорската дейност на дружеството Здравко Линкин. Той сподели, че това е 3-ти сертификат за инвестиция клас „А“, който „Интерлинк Груп“ получава за различните си обекти, и че тези държавни насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.

„Къде е ключът за успеха на ТИЗ, този въпрос ни зададоха в петък от екипа на Структурната мисия на световната Организация за икономическо сътрудничество и развитие“, разказа Катя Стайкова. „Отговорът е лесен – работим всички заедно – бизнес, правителство и общини и така превърнахме Тракия икономическа зона в най-успешния български модел на публично-частно партньорство.

Интерлинк Груп инвестира 70 милиона лева в завод и логистичен парк в Тракия икономическа зона

Изключително сме признателни за ползотворното ни сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа, Министерството на икономиката и индустрията, БАИ, и всички общини, на чиято територия развиваме ТИЗ“, подчерта ролята на държавната и местна власт директорът на „Клъстер Тракия икономическа зона“. „Горди сме, че част от ТИЗ е и успешният български бизнес в лицето на европейски лидер като „Интерлинк Груп“, допълни Стайкова.

„Интерлинк Груп“ е под шапката на „Технолинк Инвест“, с контролни пакети и в компаниите „Профилинк“, „Транс експо маркет“, „Теолино пласт“, „Профилинк Рисайкъл“ и др. „Интерлинк Груп“ се занимава с недвижими имоти - оценка, продажба, управление и с консултантска дейност.

Дъщерното дружество „Профилинк“ е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Строящият се в момента високотехнологичен завод в ТИЗ, в който инвеститор е „Интерлинк Груп“ АД, а самото производство ще осъществява „Профилинк“, се очертава като най-голямата база в този сектор на Балканския полуостров.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...