„ИКЕА Фестивал“ ще бъде част от изложението Fuorisalone 2022 в Милано

„ИКЕА Фестивал“ ще се проведе от 6 до 12 юни и ще представя инсталации, нови колекции от известни дизайнери и поредица от събития

ИКЕА представя „ИКЕА Фестивал“, който ще се проведе в BASE за Седмицата на дизайна в Милано 2022. Фестивалът ще включва динамична програма със събития и вълнуващи преживявания, за да покаже бъдещето на ритейл пазара и дизайна. „ИКЕА Фестивал“ цели да проучи връзката между хората и техните домове и да покаже как подобряването на ежедневието създава един пълноценен дом.

„Fuorisalone е важна част от календара на всеки любител на дизайна. След две дълги години без него в живота ни, силно се вълнуваме, че се връщаме отново и то с програма, изпълнена с уникалната магия на ИКЕА - от сътрудничество и разговори за демократичен дизайн и непрекъснато променящи се инсталации, до партита всяка вечер“, казва Маркъс Енгман, Главен творчески директор в Ingka Group, най-големият франчайзополучател на ИКЕА.

Темата на тазгодишното изложение Fuorisalone е „Между пространството и времето“, а ИКЕА представя събития и преживявания, свързани с живота у дома и дизайна в пространствата на BASE. Посетителите на ИКЕА Фестивал ще видят уникална инсталация, която ще остане през цялата седмица, и временни поп-ъп инсталации, които ще се трансформират всеки ден, както на закрито, така и навън.

Дните ще бъдат посветени на представянето на предстоящи колекции, сесии с дългосрочни партньори и дизайнери, таланти от ИКЕА. В тазгодишното събитие ще участват Фредрика Ингер, глобален мениджър в ИКЕА Швеция, дизайн мениджърът Йохан Ейдемо, вътрешните дизайнери Микаел Акселсон и Фрисо Виерсма, дългогодишният сътрудник на ИКЕА – Илзе Крауфорд, базирана в Обединеното кралство, дизайнерката Сабине Марселис, базирана в Ротердам и много други. “ИКЕА Фестивал” ще бъде домакин на музикални изживявания и вечерни събития с международни артисти.

„Щастливи сме, че се завръщаме в Милано тази година, да се съберем и споделим така нужното вдъхновение и оптимизъм в сивото ежедневие“, споделя Фредрика Ингер, глобален асортимент мениджър в ИКЕА Швеция. „С нетърпение очакваме разговорите за дизайн и живот у дома като надникнем към някои от предстоящите колекции – смислени, добре проектирани и достъпни за мнозина“, добавя тя.

Във вътрешната зона ще бъде представена изложбата Ögonblick – A Life at Home Exhibition, завладяваща физическа и дигитална инсталация, вдъхновена от H22. Тя ще бъде отворена за посещения през цялата седмица. H22 е проект в Хелсингборг, Швеция, с който ИКЕА си партнира с цел да изгради „устойчивия град на бъдещето“. Ögonblick е шведската дума за „момент“ – и с изложбата ИКЕА ще разкаже историята на различни моменти от живота чрез дълбоко разбиране на хората и взаимоотношенията им с техните домове, представени в годишния доклад „Живот у дома“.

„Развълнувани сме от участието си на Fuorisalone с важен проект, чиито фокус е връзката между хората и техния дом. Чрез инсталации, преживявания и разговори, ние също искаме да разкажем историята за това как концепцията за домашни пространства се е развила с течение на времето, да се адаптира към новия начин на живот на хората в ера на постоянни промени“, казва Лука Батистели, ръководител направление обзавеждане на дома в ИКЕА Италия.

Освен това, в знак на почит към столицата на дизайна в Италия, в двора ще оживеят класическите жилища на Милано. Посетителите ще могат да разгледат домове, които отразяват живота на три различни семейства, като всеки от тях разказва уникалната история на тези, които живеят в него. И накрая, разбира се, посетителите ще имат възможността да опитат и да се насладят на традиционна шведска храна на ИКЕА Фестивал.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...