Schneider Electric, Stratus и Avnet обединяват сили за следващо ниво в иновациите

Schneider Electric™, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обяви партньорството си със Stratus Technologies, глобален лидер в опростени, защитени и автономни платформи за edge computing (локално разпределени системи), и с Avnet Integrated, които предоставят опростени центрове за данни - безконтактни и създадени да подпомогнат следващата вълна от индустриални иновации.

На панаира в Хановер 2022 бе изложен EcoStruxure™ Micro Data Center заедно със Stratus ftServer. Сглобяемите модули на Micro Data Center са предварително проектирани и фабрично сглобени според изискванията на клиента от Avnet, глобален технологичен дистрибутор и доставчик на решения, предлагащ едностъпкова процедура за крайни клиенти, системни интегратори и дистрибутори на оперативни технологии, които да поръчат цялостно, интегрирано решение в рамките на една покупка.


• Партньорството предлага на клиентите надеждно, готово и сигурно решение за микро центрове за данни в технологично развита индустриална среда.

• С предварително зареден софтуер EcoStruxure™ Micro Data Center и Stratus ftServer осигуряват по-бързо изчисление с по-ниска латентност в обработката на данни, понижаване на разходите за поддръжка и по-бързо достигане до пазара.

Комбинирайки постоянно действаща отказоустойчивост, непрекъсваемо захранване и повишена степен на киберсигурност, EcoStruxure Micro Data Center, заедно със Stratus ftServer, е мощна, бърза и ефикасна система, създадена да отговори на изискванията на индустриалните приложения в ерата на цифровата трансформация.

EcoStruxure™ Micro Data Center е изпробван, валидиран и наличен с предварително зареден софтуер, каквато е системната платформа AVEVA™. Това е физически защитено решение с един корпус, справящо се с IT и OT мениджмънт, както и с проблеми с латентността на данните и скоростта на интернет, което води до 40% намаление на времето за инженерна намеса на място, 7% намаление на разходите за поддръжка и 20% увеличение на скоростта на пускане на пазара.

Роб МакКернан, старши вицепрезидент за Secure Power Европа в Schneider Electric, сподели: „Днес Индустрия 4.0 и сближаването на IT и OT позволи на производителите да достигнат нови нива на производителност, ефективност и качество. В Schneider Electric споделяме единна визия със Stratus и Avnet, която ще помогне на клиентите да трансформират своите индустриални операции и да извлекат ползите от дигитализацията. Стандартизираните решения, които сме разработили съвместно, намаляват значително сложността, свързана с внедряване на критично важни информационни технологии във фабрична среда, като освобождават ценно време и повишават ефективността на процесите за нашите клиенти.”


Ефективност на данните, надеждност и сигурност

Възможностите за виртуализация на Stratus ftServer оптимизират работното натоварване, включително:

• производителност на активите;

• производствено изпълнение;

• локално архивиране на данни;

• автоматизирани приложения за обработка на материали;

• паралелен мониторинг и контрол в реално време.

Платформата за edge computing също така може да поддържа усъвършенствани приложения за изкуствен интелект и машинно обучение с още по-развита киберсигурност, с Core софтуер и операционни системи, обхващащи стандартните протоколи за сигурност. Schneider Electric осигурява допълнителна физическа защита на корпуса чрез заключващи механизми и четци на карти наред с възможностите за сигурност и мониторинг на околната среда на NetBotz.

Грег Хукингс, директор Бизнес развитие за регион EMEA в Stratus Technologies, споделя: „Центърът за данни EcoStruxure Micro със Stratus ftServer осигурява надеждност, ефективност, сигурна защита и напълно безконтактна работа според изискванията на автоматизацията. Той предоставя сигурна възможност за преобразуване на данни от критично важни активи, независимо дали персоналът работи на edge или от разстояние. Физическата защита е съчетана със защитата на приложенията и киберсигурността, което позволява на крайните потребители, системните интегратори и собствениците да разгръщат възможности на софтуера там, където е необходим, и да се възползват от постоянно нарастващия поток от данни, генерирани от модерните съоръжения и процесите на автоматизация в условията на edge."

Брайън Стек, старши директор в Avnet Integrated за региона EMEA, добавя: „Радваме се да си партнираме с Schneider Electric и Stratus за успешното глобално внедряване на EcoStruxure Micro Data Center заедно с решенията на ftServer за индустриални приложения, ориентирани към edge. Глобалният интеграционен отпечатък на Avnet Integrated, допълнен от нашата пълна гама от бизнес и сервизни решения, помага на нашите клиенти да оптимизират своите капиталови ресурси, да ускорят растежа на продажбите и да предоставят добро изживяване с марката. Тази печеливша комбинация ще помогне да предоставим на нашите клиенти по целия свят пълния набор от изключителни възможности и предимства на Индустрия 4.0 чрез конвергенция на IT и OT.”

Вижте още: