ИКЕА изтегля превантивно USB зарядно устройство ÅSKSTORM 40W

ИКЕА приканва всички потребители, които притежават USB зарядно устройство ÅSKSTORM 40W в цвят тъмносиво с артикулен номер 50461193, да преустановят употребата му и да се свържат с ИКЕА за възстановяване на пълната му стойност.

Безопасността на потребителите представлява основен приоритет за ИКЕА. Ето защо компанията отзовава превантивно USB зарядно устройство ÅSKSTORM 40W поради възможно нараняване вследствие на износване на захранващия кабел.


ИКЕА разработва продуктите си, като прилага строга програма за оценка на риска и тестването, за да се увери, че продуктите са в съответствие с всички приложими закони и стандарти на пазарите, в които се продават. Въпреки това до компанията достигна информацията, че захранващият кабел на USB зарядно устройство ÅSKSTORM 40W в цвят тъмносиво може да се повреди или да бъде прекъснат след увиване около зарядно устройство, или огъване при продължителна употреба. В резултат използването на кабела на зарядното устройство може да предизвика термични изгаряния. Поради тази причина устройството се отзовава.

USB зарядно устройство ÅSKSTORM 40W в цвят тъмносиво може да се идентифицира чрез номера на модела ICPSW5-40-1 върху етикета, разположен на гърба на устройството. То може да бъде върнато във всеки магазин на ИКЕА за възстановяване на пълната му стойност. Не се изисква представяне на касов бон.

ИКЕА благодари на потребителите за тяхното разбиране.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...