ИКЕА отвежда класическите шедьоври на изкуството в дома с трите нови арт панела за SYMFONISK

„Мона Лиза“ от Леонардо Да Винчи, „Звездна нощ“ от Винсент Ван Гог и „Дървото на живота (Изпълнение)“ от Густав Климт вече могат да бъдат и чути, освен видени

Музиката и изкуството могат да променят изцяло атмосферата в дома. Различните звуци влияят върху начина, по който се чувстваме и живеем, но също така подхранват въображението и ни помагат да откриваме нови неща. Ето защо ИКЕА представи новоизживяване на три от най-известните произведения на изкуството чрез звук. Заедно със звуков aртист, изображенията в новите панели наWi-Fi тонколоната-картина SYMFONISK– „Мона Лиза“ от Леонардо Да Винчи, „Звездна нощ“ от Винсент Ван Гог и „Дървото на живота (Изпълнение)“ от Густав Климт – са интерпретиранив мелодии, което позволява шедьоврите да бъдат чути за първи път.

„Искаме да донесем страхотни звукови изживявания на хората по целия свят в интригуващи нови форми. Придавайки на три известни картини ново измерение, се надяваме да внесем нов живот в тези произведения на изкуството и да позволим на хората да ги изживеят както никога досега“споделя Йохана Нордел, бизнес лидер в ИКЕА Home Smart. „Звукът може да помогне да променим нашето мислене и вярваме, че тази уникална комбинация от изкуство и звук ще даде възможност на хората дая изживеят по нов начин“, добавя тя.

Разработена като част от сътрудничеството между шведската компания за домашно обзавеждане и Sonos, тонколоната-картина SYMFONISK предлага на потребителите да се насладят едновременно на комбинацията от изпълващи сетивата звук и красиво произведение за стена. Новите сменяеми панели дават възможност произведенията на изкуството не просто да красят стената, но и да бъдат чути като музикална интерпретация, вдъхновена от тях. Акустичният дизайн на Sonos представя невероятен звук за подобна компактна форма, а сменяемите панели дават възможност за разнообразие в интериора

ИКЕА отвежда класическите шедьоври на изкуството в дома с трите нови арт панела за SYMFONISK

„Искаме да вдъхновим и да дадем възможност на хората да се наслаждават и подобряват моментитеу дома чрез звук. Ето защо ангажирахме художник на звукови пейзажи, който да създаде мелодии, които да отговарят на редица дейности, често случващи се в дома: заспиване в Звездна нощ, вечеря с Мона Лиза или релаксация у дома с Дървото на живота (Изпълнение). Надяваме се, че тези нови продукти и мелодии ще насърчат хората да изследват как сетивата могат да ни помогнат да се възползваме максимално от времето си у дома“,споделя Степан Бегич, Product owner в ИКЕА Home smart. „Комбинацията от звук и изкуство не само придават личен щрих на дома, но всъщност могат да обогатят живота ни“, добавя той.

Тонколоната-картина SYMFONISK се свързва през WiFi мрежа и може да се използва като единствен аудио източник в домашното пространство или да се комбинира с други продукти от серията. Подобно на предишните от колекцията, този продукт също е част от системата Sonos, което означава, че потребителите могат да се свържат с повече от 100 стрийминг услуги, както и с пълната гама продукти на Sonos.

ИКЕА отвежда класическите шедьоври на изкуството в дома с трите нови арт панела за SYMFONISK

Трите нови арт панела за тонколоната-картина SYMFONISK бяха показани заедно с новокомпозиран звуков пейзаж за всяка една от тях по време на на изложението Fuorisalone 2022 в Милано. Скоро те ще бъдат предлагани и на българския пазар.

Представянето на новите картини-панели можете да видите тук

Мона Лиза: https://youtu.be/qsDbM_DzpBc

Звездна нощ: https://youtu.be/dCLdk0o_y78

Дървото на живота (Изпълнение): https://youtu.be/1CeMGWksvXA

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...