ИКЕА представя нова колекция със Световната сърф лига

KÅSEBERGA е вдъхновена от активния живот на хората и обръща внимание на глобалните екологични проблеми

От 2019 г. ИКЕА си партнира с водещата спортна организация за сърфисти – Световна сърф лига (WSL), за да създаде нова колекция, вдъхновена от активния живот на хората, живеещи до морето или океана. KÅSEBERGA, кръстена на малък град в Швеция - една от най-южните сърф дестинации в страната, включва разнообразие от функционални продукти с красив дизайн, подходящи за дома, плажа и навсякъде, където животът реши да ни отведе.

Партнирайки си със WSL, ИКЕА иска да разбере по-добре начина на живот на хората, които са в постоянно движение, и открива важна информация за нуждите им в ежедневието - от организиране на вещите до мобилност. "Тези нужди се отнасят не само за сърфистите, но и за много други активни хора. Те ни вдъхновиха да създадем продукти за всички онези, които се ангажирани с природата. С тази колекция бихме искали да пренесем радостта от живота, присъща на сърфистката общност, в домовете и ежедневието на много повече хора", казва Вийбке Брааш, дизайнер в ИКЕА Швеция.

KÅSEBERGA включва над 25 продукта, предназначени за дома или извън него. Сред тях са плажен стол, преносимо барбекю, масичка за кафе с формата на сърф, пончо за плаж и чанта, специално проектирана да бъде помощник при почистване на плажове.

Вдъхновен от Световната сърф лига и известните сърфисти Касия Мийдър и Роб Машадо, новата колекция обединява функционалност, устойчивост и мотивация за по-екологичен начин на живот. В резултат от това, голяма част от продуктите от KÅSEBERGA са изработени от рециклиран полиестер, а други - от възобновяеми източници, като бамбук и корк.

“Сърфистите сме едно цяло с океана и често сме първите, които виждат как замърсяването оказва влияние върху него. Вълнуваме се да видим как KÅSEBERGA оживява. В нея са вплетени нашите усилия да направим обществото по-отговорно към природата. Вълнуващо е, че заедно достигаме до вдъхновяващи решения, които са част от проактивната промяна“, споделя Касия Мийдър, част от WSL и дизайн екипа на ИКЕА.

ИКЕА представя нова колекция със Световната сърф лига

KÅSEBERGA ще бъде налична в магазините на ИКЕА от май 2022 г, както и онлайн на Ikea.bg

На този линк ще откриете документалния филм  за колекцията - https://www.youtube.com/watch?v=6Ckku11TpYk

Вижте още:

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...