Инвестицията в държавни ценни книжа вече е възможна за крайни потребители

Alaric.bg е първата по рода си дигитална платформа у нас, която предоставя пряк онлайн достъп до държавни облигации.

Аларик Секюритис представи своята иновативна инвестиционна онлайн платформа, която прави възможни инвестициите в държавни ценни книжа от крайни потребители – на официална медийна закуска за журналисти и партньори. Alaric.bg е първият по рода си проект в България, който демократизира и напълно дигитализира инвестициите в краткосрочни държавни облигации, емитирани от държави-членки на ЕС.


Минималният праг от инвестиция на стойност 1 евро предоставя справедлив шанс за участие в пазара и постигане на висока фиксирана доходност за всички индивидуални спестители. Антон Панайотов, основател и изпълнителен директор на Аларик Секюритис, подчерта важността на демократизацията на инвестициите, за да станат те бързи, лесни и достъпни за всички заинтересовани потребители.

„Щастливи сме да обявим старта на платформата и да дадем възможност и на малките инвеститори да вземат участие в пазара на държавни ценни книжа, който се радва на голямо внимание в цяла Европа. Крайно време е и българите, които искат да спестяват, да имат възможност да загърбят нулевите лихви, получавайки достъп до нискорискови продукти с фиксирана доходност, каквито са държавните облигации. Нашето желание е да разширим постепенно продуктовата линия и да дадем още повече възможности за избор.
Намеренията ни са съвсем скоро да добавим и емисии с по-висока доходност като тези в Румъния, Македония, Сърбия“, сподели още той.

Инвестицията в държавни ценни книжа вече е възможна за крайни потребители


Alaric.bg вече предлага възможност за инвестиции в краткосрочни държавни ценни книжа на водещи европейски икономики като Германия, Франция, Италия и Испания. Платформата предоставя гъвкавост в падежните срокове от 1 до 12 месеца и годишна доходност до 3,9%. Плановете за нейното развитие включват добавяне на средносрочни емисии с падежи от 12 до 24 месеца и корпоративни облигации на водещи европейски компании.

Аларик Секюритис сподели намеренията си през следващата година да стъпи и на румънския пазар, като предложи подходящи емисии държавни ценни книжа. Стремеж на компанията е и непрестанното надграждане на платформата alaric.bg и нейните услуги, като добавя все по-интересни инвестиционни възможности.

Вижте още: