Lesaffre празнува 25 години в България и 170 години дейност в света

Водещият производител на марките мая за хляба – Виво, Юва, Саф-Инстант, днес работи с почти всички хлебозаводи в страната и с всички големи и средни вериги за търговия на дребно.

Lesaffre, световен лидер във ферментационните процеси, отбеляза 25 години присъствие на компанията в България и 170 години от създаването на Lesaffre Group. На бляскаво събитие в София по повод двойния юбилей местният филиал на фирмата събра партньори, клиенти, колеги и приятели, представители на бизнес организации и дипломацията, както и браншови медии. Сред тях бяха г-жа Стефани Петибон, заместник-посланик на Франция в България, и Стефан Делайе, президент на Френско-Българската търговска и индустриална камара.


За 170 години на световните пазари групата успя да се утвърди като лидер и визионер, като в момента компанията работи на 5 континента, в 185 държави, с 63 фабрики и 10 изследователски центъра. Оборотът на Lesaffre Group за 2022 година е 2.7 милиарда евро, в компанията работят над 11 000 служители и над 600 експерти по изследване и развитие. 1/3 от хлябовете по света се правят с продукти на Lesaffre Group, а всеки ден 1 милиард души консумират храна, приготвена с продукти на Lesaffre.

В България всеки, който меси и пече за удоволствие вкъщи или като професия познава марките мая за хляб на Lesaffre – Виво, Юва, Саф-инстант, като гаранция за вкусни и чудесни печива. С Lesaffre работят почти всички хлебозаводи в страната, както и всички големи и средни вериги за търговия на дребно.

Lesaffre празнува 25 години в България и 170 години дейност в света

„Поглеждайки назад към изминалите 170 години и 25 години в България, можем да кажем, че ангажиментът към нашите основни ценности: устойчивост, иновации и визия, е това, което ни кара да се движим напред. От името на Lesaffre бих искала да изразя искрената си благодарност към нашите ценни клиенти, невероятен екип, партньори и всички, които допринасят за нашия успех“ – каза г-жа Корин Лесафр, член на борда на директорите и директор комуникации на Lesaffre Group, която бе специален гост на събитието по повод двойния юбилей.

„25-тата ни годишнина и първото ни голямо празненство споделяме с партньори, колеги и приятели, но посвещаваме на нашите клиенти. С някои от тях работим заедно от самото начало и си пожелаваме да продължим да си партнираме и през следващите 25 години. Благодарим ви!“ – сподели г-жа Венета Писарска, генерален мениджър на Lesаffre България.

Годишнината на местния филиал е първата за Lesaffre България, която се отбелязва по подобен начин. През изминалия четвърт век, от стартиране на официалната дейност на фирмата у нас, фокусът е в разпространението и разрастването на бизнеса с мая и хлебни подобрители. Доказателство за това са множеството клиенти и създадени партньорства, някои от които датират от ден първи. Именно на тях генералният мениджър на местния филиал на Lesaffre, г-жа Венета Писарска, връчи специални благодарствени плакети и грамоти за дългогодишно сътрудничество.

170-тата глобална годишнина, пък бе ознаменувана от присъствието на представители на Lesaffre от цяла Европа – регионални мениджъри и експерти от централата на компанията в град Лил, Франция.

Lesaffre празнува 25 години в България и 170 години дейност в света

Официалната програма на събитието бе поверена на опитните артисти и водещи Ненчо Балабанов и Александра Раева. За музикалното настроение се погрижиха невероятните Веси Бонева и Светлин Къслев, а кулминацията на вечерта постави тортата и изненадващото сладко шоу на шеф Ради Стамболов!

Вижте още:

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара“ от 1 март 2024 г.Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.