Международната седмица на Американския университет прераства в Седмица на разнообразието

Традиционният празник на културното многообразие в университета отново обещава вълнуващи преживявания и предизвикателства.

Традиционният празник на културното многообразие в Американският университет в България (АУБ) тази година ще се проведе между 12-и и 18-и февруари. В своето 24-то издание традиционната Международна седмица прераства в Седмица на разнообразието, по време на която студентите и гостите на университета ще могат да се насладят на различни културни и кулинарни шедьоври.


Подготовката за Седмицата на разнообразието започва със заснемането на видео клип, в който желаещите да участват студенти могат да споделят за своята култура като отговорят на въпроса: Как се произнася думата „преживяване“ на техния роден език? Видео компилацията ще бъде показана по време на събитията в Седмицата на разнообразието и ще бъде качена в социалните мрежи.

Стартът на Седмицата на разнообразието ще бъде даден на 12-и февруари, от 19:30 ч. в Академичен център „Балкански“ в АУБ, когато студентите от различни държави ще представят завладяващи виртуални пътешествия, които ще отведат аудиторията по маршрути, които минават през основни моменти от традициите, историята, изкуството и обичаите, които определят тяхната културна идентичност. Това е възможност за участниците да споделят богатството на своето уникално културно наследство, а за публиката да преживее и научи повече за различните култури.

На следващия ден, на същото място и по същото време, ще се състои културна вечер, по време на която ще бъде представена комбинация от забавни и любопитни факти, подчертаващи културното многообразие на общността на АУБ. Втората вечер на Седмицата на разнообразието ще даде шанс на всеки да провери и разшири своите културни познания и да спечели атрактивни награди.

Традиционната Вечер на талантите на АУБ ще се състои на 16-и февруари, когато на сцената ще излязат талантливите студенти на университета, за да танцуват, пеят, свирят на инструменти или да представят актьорските си умения като стендъп комедианти. Участниците ще се състезават и за възможността да получат интересни награди от журито.

Седмицата на разнообразието ще завърши в неделя, 18-и февруари, с най-очакваното и атрактивно преживяване, а именно Dance & Taste фестивалът. Това е кулминацията на инициативите и празник, на който студентите показват уникалната кухня и традиционни танци и костюми на своята култура, като приготвят и представят ястия от страната, от която идват и ги споделят със своите състуденти, гостите и общността на АУБ.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...