MET Group разширява дейността си в Азиатско-тихоокеанския регион

Като част от своето развитие, базираната в Швейцария енергийна компания MET Group обяви откриването на нов офис в Република Сингапур. Дъщерното дружество МЕТ Азия (MET Asia Pte. Ltd.), 90% собственост на MET Group и 10% на Keppel, ще разшири бизнес обхвата на компанията в региона, представяйки портфолиото от втечнен природен газ на глобално ниво и разширявайки базата от активи в Азиатско-тихоокеанския регион.

Освен че се фокусира върху успешния си растеж в Европа и се позиционира като една от най-бързо разрастващите се енергийни компании в региона, MET Group достигна до исторически етап в своето развитие и ще започне експанзия на азиатските енергийни пазари. Седалището на МЕТ Азия ще бъде в Сингапур.


Новото дъщерно дружество ще ускори растежа на разширяващото се портфолио на компанията за втечнен природен газ извън Европа и инвестициите в активи в региона. Наред с това, МЕТ ще развива своята бизнес дейност в Азия в сътрудничество със сингапурската компания Keppel, която притежава 10% от собствеността на Групата.

Двете компании наскоро създадоха съвместно предприятие, Keppel MET Renewables, с цел да търсят възможности за възобновяема енергия в Европа, а сега ще разширят сътрудничеството си и в Азия.

Опитният и уважаван международен енергиен мениджър Шандор Фасимон е назначен за главен изпълнителен директор на МЕТ Азия. В своята над 25-годишна кариера той е заемал международни ръководни позиции в интегрирани компании за добив и преработка на нефт и газ в Европа, Близкия изток и Азия и ще предостави задълбочени познания и опит в световната енергийна индустрия.

"Очакваме МЕТ Азия да се превърне в бъдещ двигател за растеж в историята ни, но и да отвори врати за участие в световните стокови пазари", сподели Бенджамин Лакатош, председател и главен изпълнителен директор на MET Holding.

 

Вижте още: