Божидар Лукарски, Министър на икономикатаДелегацията обиколи щандовете на автомобилното изложение.

Правителствена делегация, начело с Божидар Лукарски, Министър на икономиката, откри Автомобилен салон София 2015. „Само месец след автомобилния салон във Франкфурт българската публика има възможност да се запознае с премиерните автомобили. В рамките на една седмица ще можем да видим как интелигентността, фантазията и надеждността са превърнати в качество. Сигурен съм, че събитието ще се радва на голяма посещаемост и ще засили инвестициите в автомобилната индустрия в България. Автомобилното производство е един от приоритетните сектори за осъществяване на чуждестранни инвестиции в страната и голям потенциал за развитие. В него работят повече от 100 международни производители на части и компоненти за автомобили“, коментира Лукарски.

Автомобилен салон София 2015В делегацията присъстваха още Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет, Гроздан Караджов, председател на Комисията по транспорт в Народното събрание и Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестициите. Представителите на правителството и бизнеса разгледаха щандовете на салона и останаха много впечатлени от експонатите.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...