На 20-и април Американският университет ще проведе Ден за гражданска ангажираност

На 20-и април Американският университет ще проведе Ден за гражданска ангажираност с подкрепата на различни организации от Благоевград

Денят за гражданска ангажираност се организира за първи път от Американския университет в България (АУБ) и включва поредица от събития, които университетът ще проведе с подкрепата на община Благоевград и различни местни организации.

„Постарали сме се да запълним деня на 20-и април със смислени и ангажиращи дейности, като по този начин освен студентите и цялата сплотена общност на АУБ искаме да ангажираме и благоевградската общественост. Целта на Деня за гражданска ангажираност е да да изградим по-силни връзки с хората от града и заедно да работим в посока подобряване на благосъстоянието на общността, като по този начин помагаме на града да стане по-добро място за живеене,“ сподели Сабина А. Вийн, декан на студентите. „На 20-и април даваме ново начало и полагаме основите на традиция, като ще се радваме жителите на Благоевград да се присъединят към нас за по-доброто бъдеще на града,“ допълни Вийн.

Денят ще започне в 10 часа сутринта в парк „Македония“, където организаторите от Клуб за устойчиво развитие към АУБ, Виктория Андонова, основател на Базар за дрехи с кауза и община Благоевград ще засадят 100 японски вишни. Работа ще има за всички желаещи да се включат в това благородно дело за по-красив град.

В 12 часа студенти от АУБ, съвместно с Регионален исторически музей (РИМ) – Благоевград и „Ротаракт клуб Благоевград – Центрум“, ви канят на историческо приключение, по време на което ще имате възможност да се впуснете в мисловно състезание, да решите загадките, които крие старият благоевградски квартал „Вароша“, и разбира се да спечелите страхотни награди! Стартът ще бъде даден в РИМ – Благоевград, а желаещите да се потопят в историята и да научат повече за миналото на града могат да се регистрират за участие на: https://bit.ly/3xAChOy

Отново на 20-и април на кампуса на университета ще бъде открита изложбата „Вещи безценност”. Експозицията е една от дейностите по проект „Да излезем от кръга на полово базираното насилие срещу жени и деца в България“ на Български хелзинкски комитет в партньорство с Алианс за защита от насилие, основано на пола (АЗНОП), съфинансиран от Европейската комисия. „Вещи безценност” напомня, че жените, загинали при домашно насилие, не са „черна статистика“. Те са неповторими хора, които сме загубили завинаги.

Денят продължава с работилница за идеи, на която ще се обсъдят най-добрите световни примери и ще се генерират идеи, които да бъдат приложени на практика. Поредицата от събития ще приключи с коктейл, съпътстван с презентация на музейния проекта, по който работят студенти на АУБ съвместно с администрацията на РИМ – Благоевград.

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...