Производител на иновативни функционални храни се листва на Българската Фондова Борса

Компанията е единствената в сегмента на БФБ за растеж на малки и средни предприятия ВЕАМ, която е създадена и се управлява от жена

„Мелифера“ разработва рецепти за храни със специално предназначение. Във фокуса на бързоразвиващата се компания е иновативното приложение на био български пчелен мед в комбинация с други суперхрани и растителни екстракти. Мисията й е да върне вярата на хората в силата на чистата храна и да докаже иновационния потенциал на българските продукти на международни пазари.

Още преди да се заяви у нас, „Мелифера“ се радва на забележителни успехи зад граница като намира пазар за българския био пчелен мед в Сингапур, Хонг Конг, Швеция, Кувейт, Саудитска Арабия и ОАЕ.

Флагман продуктът ѝ MelliGEL (Мелигел) е био енергиен гел за спортисти, спортуващи хора и хора с динамично ежедневие, който е здравословна алтернатива на популярни енергийни бустъри. Това е първият 100% био енергиен гел, сертифициран от Informed Sport – международният гарант за чистотата на спортните храни, съгласно изискванията на Световната антидопингова агенция.

➢ MelliGEL Spirulina е отличен със звезда на наградите Great Taste 2021

➢ MelliGEL е продукт на годината в категориите „Фитнес и спортни храни“ и „Иновативни натурални и органични продукти“ на престижните международни награди Food Matters Live Awards 2021.

➢ MelliGEL е финалист на European Specialist Sports Nutrition Awards като нов продукт за 2021, а също е номиниран за „Best Free-from” продукт на 2022

„Мелифера“ подаде своята кандидатура и за наградите на българския Форум за иновации. Отличията се връчват на 7-и декември.

У нас брандът на „Мелифера“ MelliGEL, вече се използва от атлети в различни спортни дисциплини, а благодарение на свойствата на меда, кръгът на потребителите му непрестанно расте. Компанията планира разширение на производството си и пускане на нови продукти през 2023 г.

Биляна Николова, основател и управляващ директор на „Мелифера“ споделя:

„Амбицията ни е да продължим да растем, а листването на ВЕАМ е прекият път към ускорено развитие – защото пазарите ни чакат. Световните тенденции бележат сериозен ръст в нашия сегмент и ние непременно трябва да се възползваме от това. Досега се радваме на отличен прием сред спортистите, планираме производство на продукти и за други потребители“,допълва Биляна, която е пчелар, меден сомелиер и сертифициран специалист по храните.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...