Schneider Electric е отличена от Institutional Investor като „Най-уважаваната компания в Европа“ за 2022 г.

Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, бе отличена от изпълнителния екип на Institutional Investor за развита Европа с приза „Най-уважаваната компания в Европа“ за 2022 г. със 7 първи места в различни категории, както и като „Най-добрата компания за връзки с инвеститорите“ в промишлеността (като призът обхваща секторите на аерокосмическата и отбранителна индустрия, капиталовите стоки, транспорта и бизнес услугите).

Наградите за 2022 г. включват още и „Най-добър главен изпълнителен директор“ за Жан-Паскал Трикоар, президент и главен изпълнителен директор на Schneider Electric, „Най-добър финансов директор“ за Хилари Максън, финансов директор на Schneider Electric Group, и „Най-добър експерт по връзки с инвеститорите“ за Амит Бала, старши вицепрезидент за връзки с инвеститорите в Schneider Electric, в сектора „Капиталови стоки“. Компанията също получи признание като „Най-добра в ESG (екологично, социално и корпоративно управление)“ и с „Най-добър управителен съвет“ в своя сектор.

Годишната класация-проучване на Institutional Investor измерва ефективността и обхвата на връзките с инвеститорите на европейските компании. Изпълнителният екип за развита Европа на Institutional Investor 2022 анкетира анализатори от страната на купувачите, парични мениджъри и изследователи от страната на продавачите във фирми за ценни книжа и финансови институции, които покриват Европа. Резултатите от проучването отразяват мненията на 1380 инвестиционни професионалисти от 632 фирми за финансови услуги.

От 2021 г. насам Schneider Electric увеличава усилията си за устойчивост със старта на новата си Програма за устойчиво въздействие на Schneider (SSI) с хоризонт 2021-2025 г. Schneider също така поставя акцент върху своя консултантски бизнес за устойчивост, за да подкрепи повече партньори и клиенти за тяхната собствена устойчива трансформация.

Тази двояка стратегия за устойчивост е в основата на амбициите за растеж, споделени с инвеститорите по време на Годишното общо събрание на Schneider Electric за 2022 г. Изключителното представяне в сферата на ESG потвърждава силните амбиции за растеж на Групата, свързани с устойчивостта.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...