Дискордиа достигна екип от 2000 служители и е един от най-големите български работодатели

Най-голямата българска транспортна компания се цели в топ 10 в Европа, като фокус при постигането на това, е инвестицията в хора и технологии

Дискордиа, една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, вече има в екипа си 2000 висококвалифицирани служители. Това е сериозен успех за българската компания, който затвърждава водещата ѝ позиция на най-голямата транспортна компания в страната. Плановете на Дискордиа до 2030 г. са още по-амбициозни: да влезе в топ 10 на най-големите транспортни и логистични компании в Европа, годишните ѝ приходи да достигнат 1 млрд. евро, а екипът – 10 000 души.

На изискано парти, отбелязващо 30-годишния юбилей на компанията, Жан Вайтилингам, директор „Човешки ресурси“, връчи почетен плакет на служител 2000 – Сибила Фердинандова, която се присъедини към дирекция „Морски и въздушен транспорт“. „Отговорност на компанията е да продължи да създава невероятна среда за работа както за водачите, така и за служителите в офисите на Дискордиа. Да продължим да въвеждаме най-съвременните практики в областта на Човешкия капитал, с които да създаваме възможности и да подпомагаме изграждането на устойчиви кариери“, отбеляза г-н Вайтилингам.

„30 години на пазара, средногодишен темп на растеж от 35%, екип от 2000 страхотни професионалисти и флотилия от 1300 модерни камиона – не бих могъл да съм по-горд с компанията. Благодаря на всички колеги за тяхната отдаденост и амбиции да растем заедно. Именно техният професионализъм ме кара да вярвам, че целта ми Дискордиа да влезе в топ 10 на най-големите и успешни транспортни и логистични компании в Европа, е все по-близо“, каза Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа.

Дискордиа достигна екип от 2000 служители и е един от най-големите български работодатели

През тази година Дискордиа празнува юбилей – 30 успешни години на пазара. Основана през 1992 г. във Варна със само 2 автомобила, компанията днес е пример за устойчив бизнес модел, лидерство и визионерство в сектора. Приходите ѝ за 2021 г. се равняват на 272 млн. лв., а ръстът – на впечатляващите 50%.

Основен принос за тези постижения имат инвестициите в нови технологии и служители с висок потенциал, както и постоянната оптимизация на процесите с цел подобрение на работата и нивото на обслужване. Компанията инвестира в най-нови системи за тежкотоварни автомобили с цел намаляване на въглеродните емисии и осигуряване на комфорт и безопасност на водачите. Превозните средства във флотилията са от най-ново поколение, а партньори на компанията са три от най-големите производители на камиони в света.

За да постигне високите си цели до 2030 г., основен фокус за компанията ще бъдат инвестициите в хора. Компанията се стреми да повиши като цяло интереса на млади и талантливи хора към транспортната индустрия, като си партнира с висши учебни заведения, предоставяйки стипендии и възможности младите хора да се докоснат до реалния бизнес чрез стажантски програми.

Дискордиа достигна екип от 2000 служители и е един от най-големите български работодатели

В рамките на годината Дискордиа планира да назначи 500 души, през следващата – 700-800, а след 3 години има за цел да расте с 1000 души на година. Освен за водачи и специалисти в управлението на транспорта, компанията предлага перспективна кариера и за професионалисти в сферите финанси, човешки ресурси, администрация, продажби, ИТ, като през последните години се превърна в технологичен лидер в транспорта.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...