Schneider Electric и SPARK стартират  партньорство за устойчиво развитие

Парк с пет зарядни станции за електромобили се открива пред Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив

Schneider Electric™, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, стартира партньорство с първата изцяло електрическа услуга за споделено пътуване SPARK. Пред Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив, индустриална зона Радиново, е обособена зона на SPARK, като по този начин на служителите и гостите на Schneider Electric се предоставя възможност за екологично чист, удобен и достъпен транспорт от и до фабриката.

На локацията са монтирани и 5 броя зарядни AC станции за електрмобили  Schneider Electric EVlink Smart Wallbox с мощонст 22 kW. Станциите са със свободен публичен достъп и са част от най-голямата зарядна мрежа в България и региона - Eldrive. Това партньорство стимулира екологичния начин на придвижване и електрическата мобилност в района, както с лични електромобили, така и за електрификация на корпоративни автопаркове.

С това партньорство Schneider Electric поема следващите си стъпки напред към ангажимента по изграждане на нулев въглероден свят. Инициативата е в изпълнение на 6-те ангажимента за ускоряването на устойчиво развитие за всички, част от които са климат, ресурси, доверие, равенство, поколение и местно ниво.

Възприемането на електрическата мобилност е по-бавен процес, а Schneider Electric демонстрира, че е постижима бърза промяна, като същевременно се гарантира комфорт и икономия за шофьорите.

През 2020 г. Schneider Electric обяви членството си в инициативата ЕV100 на неправителствената организация „Гpyпa пo ĸлимaтa“. Тя е насочена към приемането на корпоративните политики за формиране на фирмени автопаркове, съставени от 100% електрически автомобили, до 2030 г. С изграждането на този първи проект на Schneider Electric със свободен достъп точно до Умната фабрика на компанията в Пловдив, тя прави инвестиция именно в тази посока.

До 2030 г. Schneider Electric ще подмени 14 хиляди фирмени автомобила в над 50 страни с електромобили. До 10 години компанията се очаква да инсталира инфраструктура за зареждане на електрически коли в основните си офиси и фабрики, като водещите страни вече показват възможностите на иновативната ЕсоЅtruхurе еМоbіlіtу – архитектура с микромрежови технологии, управление на активни и нови системи за енергиен мениджмънт.

Допълнителна информация за зарядните станции:

EVlink Wallbox е здрав и устойчив на атмосферни влияния. Може да се използва в трудни условия, у дома и в частни имоти (етажна собственост, корпоративен паркинг, хотел).
 
Управление на зареждането
 
• зареждането може да започне без конкретно действие, след включване на автомобила

• зареждането може да бъде отложено в непиковите часове или максималният ток на зареждане може да бъде ограничен (16 A до 10 A, 32 A до 16 A).

• превозното средство може да се зарежда с максимална мощност според наличната мощност в дома или офиса
 

Спецификации на захранващата мрежа

• 220-240 V монофазен – 50/60 Hz за зареждане при 3,7 и 7,4 kW.
• 380-415 V трифазен – 50/60 Hz за зареждане при 11 и 22 kW .
• Система за заземяване: TT, TN-S, TN-CS или IT.

 Механични и екологични спецификации

• Код за защита от проникване: IP54.
• Код за защита от удар: IK10.
• Работна температура: -30°C до +50°C.
• Температура на съхранение: -40°C до +80°C.
 
Бърз монтаж

• Монтаж за по-малко от 30 минути от един човек.

• Входящ захранващ кабел отгоре, отдолу или отзад

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...