SHAREASCOOT открива сезона на електрическите еко скутери в София

Приложението за бързо пътуване без задръствания в града вече е свалено над 10 000 пъти.

Електрическите скутери на оператора за споделена градска мобилност SHAREASCOOT са в пълна готовност за старта на новия мотосезон в София. Услугата за споделено пътуване се радва на успех вече трета година, тъй като предлага градско придвижване, което е бързо, евтино, свободно от неприятности като задръствания и паркиране и при това – без вредни емисии в околната среда.

„За SHAREASCOOT равносметката преди началото на сезона са над 45 000 пътувания и над 10 000 сваляния на приложението за ползването на скутерите и десетки тонове спестени вредни емисии“, коментира Красимир Димитров, управител на SHAREASCOOT. „Дори в час пик с нашите електрически скутери може да прекосите центъра на София за около десетина минути на изключително конкурента цена. Като се отчетат скоростта и цената, това прави услугата ни по-изгодна в сравнение с другите опции за споделено пътуване. Отделно от SHAREASCOOT не начисляваме „такса отключване“.

По данни на оператора средната цена на пътуване с електрическите му скутери възлиза на около 7 – 8 лв., а средната продължителност на курса около 20 мин. Нараства броят на клиентите, привлечени от екологичните предимства на придвижването с SHAREASCOOT.

SHAREASCOOT е единствената компания, която предлага услугата за споделено пътуване с електрически скутери у нас. Наемането става бързо и лесно през мобилно приложение. За регистрацията са необходими минимална възраст от 16 години, шофьорска книжка за Категория „АМ“ (покрива се от стандартното свидетелство за управление на автомобил Категория „B“) и активна банкова карта. Те могат да се управляват от правоспособните водачи навсякъде в София, като обаче сесията трябва да започне и да приключи в SHAREASCOOT зоната за обслужване, която обхваща широкия център и редица столични квартали, или в отворените паркинг спотове в другите квартали. Скутерите са оборудвани със задължителни каски (по две на всеки скутер) и GPS системи.

SHAREASCOOT открива сезона на електрическите еко скутери в София

В началото на активния мотосезон от SHAREASCOOT обръщат специално внимание на сигурността при ползването на услугата, като напомнят на ползвателите да спазват стриктно правилата на Закона за движение по пътищата, да носят задължителните каски и да бъдат отговорни към себе си и другите участници в трафика и да не паркират на забрани за това места и най-вече по тротоарите!

Вижте още: