ТеленорСофия, 7 септември 2015 – Теленор посрещна петимата участници в първото издание на програмата за професионално развитие и социална интеграция на хора с увреждания Open Mind.

Всеки от тях ще има възможност да придобие нови умения и опит като работи по конкретен проект в компанията за период от 2 години и да подобри своята конкурентоспособност на пазара на труда.

На официалната церемония присъстваха главният изпълнителен директор на Теленор г-н Стайн-Ерик Велан и директорът на програмата Open Mind в Теленор Норвегия г-жа Ингрид Ихме, а сред официални гости бе посланикът на Кралство Норвегия в България Н. Пр. Гюру Катарина Викьор.

„Open Mind е програма с богата история в Теленор Груп, която започва преди 19 години в Норвегия, като до момента броят участници там е над 200. Използвахме успешния си опит, за да реализираме инициативата в Швеция и Пакистан, и за мен е чест, че България е четвъртата поред страна, в която даваме старт на програмата“, каза г-н Велан. Той сподели, че дългосрочната инициатива има за цел да промени цялостното отношение към хората с увреждания и да покаже, че те са пълноценна част от нашето общество. „Призовавам повече работодатели да отворят съзнанието и вратите си за всички мотивирани кандидати, които пазарът на труда в страната може да им предложи.“, добави г-н Велан.

ТеленорУчастниците в тазгодишното издание на Open Mind ще се присъединят към дирекциите „Управление на процеси“, „Юридически услуги“, „Финанси“,
„Технологии“ и „Грижа за клиента“. Теленор им осигурява отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение.

След приключване на участието им в програмата, те ще получат възможност да останат на постоянна работа или подкрепа за професионална реализация извън компанията.

Програмата за хора с увреждания ще се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор и в рамките на глобалната инициатива на Теленор Груп Open Mind.

Вижте още:

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара“ от 1 март 2024 г.Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.