Tридесет чешми с минерална и изворна вода ще бъдат реновирани след конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“

Вчера на специално събитие бяха обявени победителите в конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ за реновирането на обществени чешми в България. Интересът към инициативата беше изключително голям: в нея се включиха 54 общини с внушителен брой от 84 проекта. От тях бяха класирани 30 проекта за реновиране на естествени източници на минерална и изворна вода. Те бяха определени от петчленно жури в състав: Петя Манастирска – мениджър „Устойчиво развитие и качество“ в „Девин“ ЕАД; Славица Аджич – маркетинг директор на „Девин“ ЕАД; Кремена Цветкова – началник отдел „ПР, комуникации и издания“ на Националното сдружение на общините в Република България; Мария Яровая – експерт "Дигитални комуникации и отношения с партньори" на Сдружението; Мария Пеева – блогър, автор на книги за деца, пътешественик.

Конкурсът бе обявен на 22 март – Световния ден на водата, и се осъществи съвместно с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Всяка община, на територията на която има чешма с минерална или изворна вода, имаше възможност да кандидатства с проект за реновирането ѝ.

„Ние от „Девин“ ще подпомогнем номинираните проекти не само финансово, но и с активното участие на нашите служители, които вече се интересуват кога ще бъдат реновирани чешмите, за да се включат в процеса”, каза Борислава Налбантова, изпълнителен директор на „Девин“ ЕАД. „Като пазарен лидер осъзнаваме своята роля да полагаме грижа за обществото и да вдъхновяваме с примера си. Така вече 30 години изграждаме доверие във всяка капка вода, която достига до хората чрез нас. Изключително сме благодарни за активното съдействие на Националното сдружение на общините в Република България в конкурса. Благодарим на всички, които участваха, и каним всички, които имат желание, да се включат лично в инициативата.“

„Конкурсът по инициатива на „Девин“ е чудесен пример как общностите с подкрепата на бизнеса могат да постигат видими резултати в полза на всички. Неслучайно интересът към възстановяването на чешми с минерална и изворна вода беше толкова голям! Това говори каква потребност имаме, всички ние в България, да браним и уважаваме природата и да възраждаме традициите и да ги пазим“, посочи Кремена Цветкова, началник отдел „ПР, комуникации и издания“ на НСОРБ.

Tридесет чешми с минерална и изворна вода ще бъдат реновирани след конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“

Инициативата е част от дългосрочната кампания на „Девин“ ЕАД „Извор на промяна 2025“, чиято цел е положителното влияние върху заобикалящата среда. Сред основните политики на компанията е както грижа за служителите, така и дългосрочен ангажимент към обществото, неговото благосъстояние и подобряването на околната среда. По-рано тази година „Девин“ получи сертификата B Corp: световно признание за положително и значимо въздействие върху околния свят. Сертификатът се присъжда на компании, които отговарят на най-високите стандарти по отношение на социалните и екологични показатели, прозрачност и отговорност.

На този линк можете да видите специалното видео посветено на инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“.

Списък с победителите в конкурса можете да намерите тук.Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...