Употребявани дрехи се превръщат в нови модни аксесоари за домашни любимци

Remix посреща Деня на Земята със специална колекция артикули от secondhand дрехи „Pupcycled“

Текстилът, който вече не използваме, може да се превърне в нещо различно, модерно и красиво, създадено с грижа за най-беззащитните обитатели на планетата. Употребявани дрехи и аксесоари ще получат шанс за нов живот в специална колекция артикули за домашни любимци, вдъхновена от обичта към природата и животните. Дънкови платове, елементи от дамски чанти и колани, пълнеж от зимни якета и други текстилни изделия, негодни за повторна употреба от хората, ще продължат жизнения си цикъл в дизайнерската серия „Pupcycled”, която е колаборация между платформата за кръгова мода Remix и дизайнера Нева Балникова.


Бъдещето на планетата зависи от действията ни днес, а удължаването на живота на текстила е важна стъпка към устойчивото утре. Затова Remix се стреми да осигури втори живот за стотици хиляди нови или употребявани дрехи, обувки и аксесоари, и вдъхновява ново поколение потребители да избират първо повторната употреба. Колекцията за домашни любимци, създадена от secondhand дрехи, е продължение на мисията на компанията да удължава живота на текстилните изделия и по този начин да намалява нуждата от ресурси за произвoдство на нови.

Зад елегантните и закачливи аксесоари за четириноги стои набиращата популярност по целия свят upcycle практика - създаването на нещо ново, чрез преработването на вече съществуващ, ненужен продукт. В колекцията е вложено специално отношение както към околната среда, така и към приятелите, които винаги са до нас. Разнообразните материи, цветовете и формите са подбрани така, че да създават комфорт и да носят добро настроение.

Употребявани дрехи се превръщат в нови модни аксесоари за домашни любимци

"Екипът на Ремикс ме вдъхнови да създадем разумна и отговорна грижа за всички лапички, които стъпват по земята. Така заедно правим позитивна промяна и създаваме по-добро бъдеще за нас, за планетата, за домашните ни любимци и за други животни в нужда“, казва дизайнерът Нева Балникова, която изработва всеки артикул с въображение и любов.

Лимитираната колекция играчки, бандани, поводи, чанти и легла за домашни любимци ще бъде представена в Деня на Земята - 22 април на remixshop.com. „Pupcycled” е първата собствена колекция, която Remix лансира едновременно в България и на останалите 8 пазара, на които оперира. Всички приходи от продажбата на аксесоарите ще бъдат дарени на организация, полагаща грижи за животни в нужда.

Употребявани дрехи се превръщат в нови модни аксесоари за домашни любимци

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...