В Седмицата на гората екоентусиастите от VEDRI.BG подариха цъфтящи дървета на пчелите и птиците на с. Подгумер

Онлайн общността на екоентусиастите от платформата Verdri.bg се събра, за да реализира първата си инициатива, с която отбеляза Седмицата на гората. Събитието беше организирано от екипите на VEDRI.BG и „Девин“ ЕАД като своеобразен жест към природата, която щедро ни дарява с благата си. Десетки доброволци се присъединиха към организаторите на стадиона в с. Подгумер до София, за да реализират каузата.

„Засадихме дървесни видове, които пчелите харесват и предпочитат в периода им на цъфтеж, като по този начин се надяваме да помогнем за опазването на пчелите като вид. Впоследствие плодовете на тези дървета стават естествена храна за дивите птици и така ползите от доброто дело се умножават,“ сподели Славица Аджич, Маркетинг директор на „Девин“ ЕАД. „С този подарък за пчелите и птиците на с. Подгумер поставяме началото на серия от инициативи, които общността на VEDRI.BG ще реализирав следващите месеци,“ допълни тя.

От VEDRI.BG се погрижиха да има работа за всички желаещи, като осигуриха дървета – липи и офики, лопати, ръкавици и торби за събиране на отпадъци. А най-малките Ведри екоентусиасти, които дойдоха със своите родители, научиха за това как трябва да се грижат за дърветата и горите, каква е тяхната роля в борбата против глобалното затопляне, защо са важни не само за качеството на въздуха, който дишаме, но и за поддържане на баланса в природата: за пчелите, птиците и животните.

Идеята на платформата VEDRI.BG, създадена от „Девин“ ЕАД, е да осигури онлайн пространство, където хората могат да споделят идеи, да помагат на различни каузи, да се свързват със специалисти от различни области и най-вече да обменят опит. С други думи, място, създадено специално за добрите дела на хората и ведрата страна на живота. Платформата VEDRI.BG предлага пет тематични общности, които събират потребители със сходни интереси като екоентусиасти, млади родители, пътешественици, любители на спорта и тези, които избират да живеят здравословно.

В Седмицата на гората екоентусиастите от VEDRI.BG подариха цъфтящи дървета на пчелите и птиците на с. Подгумер


 

Вижте още:

На 3 юни Културно туристически комплекс „Ченгене Скеле“ ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития в България за настоящата година. За трета...