Нетера подписа споразумение между телекоми от ЕС и Украйна

Инициатива показва цялостна подкрепа за Украйна, която не се ограничава само до мобилните услуги

Нетера подписа споразумение между телеком оператори от ЕС и Украйна. Това се случи онлайн в присъствието на представители на Европейската комисия, сред които инициаторът на декларацията - еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон. Сред участниците бяха и представители на телекомуникационни компании и на браншови организации от ЕС като Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации ecta, на която управителят на Нетера Невен Дилков е председател.

Чрез декларацията европейските и украински телеком оператори се съгласяват да предприемат необходимите стъпки, които в резултат биха довели до намаляване на цените на разговорите от ЕС към Украйна и обратно (роуминг и международни разговори между ЕС и Украйна).

„Нетера е част от европейското телеком пространство. Тази инициатива означава цялостна подкрепа за Украйна, която не се ограничава само до мобилните услуги. Много от телекомите правят повече от това просто да намалят цените на разговорите и Нетера е сред тях“, коментира Невен.

Нетера изпрати техника за достъп до сателитен интернет чрез фондация, която я достави на нуждаещите се в Украйна. Компанията предлага работа за украински бежанци. Нейни служители подкрепят мирните шествия против войната, събират средства и оказват помощ чрез предоставяне на подслон, транспорт, както и чрез личен доброволчески труд в центровете за бежанци от войната в Украйна.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...