Корадо БългарияСпоред финансовия отчет печалбата е нараснала с 46%, производството - с 35%, а приходите - с 31 на сто. След месец предприятието открива нов цех за дизайнерски радиатори за баня.

Силен ръст и впечатляващи финансови резултати за 2015 г. отчете компанията за производство на стоманени панелни радиатори за водно отопление и закрепващи елементи с високо качество и европейски стандарт „Корадо България” АД.

Според годишния доклад предприятието подобрява резултатите си и на международните пазари през 2015 г. като бележи 34% ръстът на общите продажби, 76% скок при продажбите в Румъния и с цели 140% се изстрелват продажбите в Украйна.

Броят на продадените радиатори за миналата година са 404 279 – като 77% от тях отиват при партньорите им от ЕС, докато в България, те съставляват 4.3%. Основният експорт на Кроадо е към Русия, Чехия Германия, Дания, Япония, Швейцария, Франция, Швеция.

В смелите планове на фирмата влиза позиционирането й сред 10-те световни лидери в бранша.

Производствената база на предприятието е в Стражица, област Велико Търново и в него работят 210 души.

Инвестиционната програма на дружеството включва нова линия за производство на тръбни радиатори за бани, която ще бъде завършена през април 2016. Инвестирани са около 4 млн. лева, а очакваното производство за 2016 г. е за 40 000 броя продукти с търговската марка KORALUX. Инвестиционна програма е на стойност 25 млн. лв. и е съфинансирана от КОРАДО Груп.

Корадо България„Независимо от негативния курс на пазарите, благодарение на взетите мерки за намаляване на разходите и ефективните практики за организация на работния процес, производството в Корадо бележи устойчив ръст и уверено може да се каже, че миналата година бе с положителен напредък за дружеството”, отчете изпълнителният директор на компанията инж. Иржи Ржезничек.

„Инвестициите, направени през 2014 г. във втора заваръчна линия за производство на панелни радиатори, ни предоставиха възможности да достигнем до пазари, ползващи по-високоефективни отоплителни тела, а инвестициите за технология и производство на тръбни радиатори за баня, направени основно през 2015 г., ще ни помогнат да разширим значително продуктовото портфолио на дружеството”, смята Ржезничек.

"Миналата година имаме 20% увеличение на дизайнерските радиатори. Очакваме тази година да продадем 220 000 бройки радиатори. Имаме конкуренция с швейцарска компания, разликата между нас е твърде малка и очакваме още тази година да я задминем по производствени показатели и да се очертаем като №1 в Европа в този бранш. В момента работим върху нашия нов каталог за дизайнерски радиатори и част от тях ще бъдат произвеждани тук, в България, коментира Алес Зоухар - директор „Продажби и маркетинг".

Миналата година компанията КОРАДО Груп празнува 50-та си годишнина и по този показател тя е една от най-дълголетните фирми в бранша.

На 18 май в Стражица дружеството ще открие официално новия цех за дизайнерски радиатори за баня - напълно различен продукт от традиционните за компанията стоманени модели.

Вижте още: