altКомпанията ще дари собствени средства за възстановяването на ОУ "Христо Смирненски".

"Застрахователно дружество Евроинс" АД ще обезщети максимално бързо основно училище "Христо Смирненски" в Карнобат, което пострада при пожар на 23 март 2016г. Сградата на училището е застрахована в компанията за сумата от 2 100 000 лв. и е презастрахована при водещ презастраховател с висок рейтинг.

"ЗД Евроинс" АД предприе незабавни действия за разрешаване на проблема във възможно най-кратки срокове. Веднага след инцидента компанията изпрати на място в гр.Карнобат специализиран авариен комисар, заедно с група експерти на дружеството, които да разследват и установят причините за пожара. В момента се провеждат процесуално-следствени действия за събиране на доказателства и изясняване причините за възникването на инцидента. До няколко дни аварийният комисар ще изпрати доклад и експертна оценка. Въз основа на него ще бъде изплатено обезщетение в най-кратки срокове.

Отделно, ръководството на "ЗД Евроинс" АД взе решение да дари 20 000 лв., за да подпомогне по-бързото възстановяване на разрушената сграда. Компанията планира и други инициативи в подкрепа на училището, за които ще информира обществеността допълнително.

"Най-важното е, че няма пострадали деца и преподаватели. "ЗД Евроинс" е дългогодишен партньор на ОУ "Христо Смирненски" в гр.Карнобат и всички в компанията сме съпричастни към затрудненията, които възникнаха за децата, родителите и учителите след инцидента. Образованието, училището и децата са бъдещето на нацията. Няма да пестим усилия и средства, за да ги подкрепяме", коментира Евгени Игнатов, директор направление "Ликвидация на щети" в "ЗД Евроинс" АД.

„Застрахователно дружество Евроинс" АД е част от "Евроинс Иншурънс Груп", една от най-големите независими застрахователни групи в Централна и Югоизточна Европа. Компанията оперира в седем страни в региона, има приблизително 7% пазарен дял в България, Румъния и Македония и над 1 200 служители. "Евроинс Иншурънс Груп" е дъщерно дружество на "Еврохолд България" – водеща българска компания, която оперира в Централна и Югоизточна Европа.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...