10 компании-лидери приемат предизвикателството на  виртуалното издание на “Гордея се с труда на моите родители”Осмото издание на “Гордея се с труда на моите родители" през 2020 г. ще е изцяло онлайн, в отговор на новите условия, в които живеем и работим, и в които учат децата ни. Виртуалното провеждане на проекта е истинското предизвикателство тази година, на което отговориха десет компании: Асарел, Аурубис, ДЗИ, КонтурГлобал Марица Изток 3, ОББ, Овергаз, Пощенска банка, Софарма, ТехноЛогика и Транспрес. Те ще “отворят врати” за виртуална разходка на децата из компаниите и онлайн запознаване с професиите на техните родители.

“Гордея се с труда на моите родители” ще се проведе на 30 октомври (петък) 2020 г., непосредствено преди отбелязването на Деня на българските будители. Събитието ще стартира в 9:00 часа с откриване на инициативата за всички компании и деца, и разказ за възникването на професиите и вдъхновението от труда. В програмата са предвидени виртуални разходки из компаниите-участници, онлайн представяне на професии и включване на децата с онлайн разговори, игри и експерименти в защитената среда на домовете им. Виртуалните разходки и представянето на професиите ще се осъществяват чрез streaming на живо и предварително записани видеа на сайта на БМГД.

Новият формат на провеждане на “Гордея се с труда на моите родители” дава възможност за осъществяване на виртуален „обмен“ на деца. Така деца на служители от една компания могат да се потопят в професионалната среда на друга компания. Това е особено полезно за тези от тях, които вече са участвали в “Гордея се .." в компаниите на своите родители и благодарение на обмена ще имат възможността да научат повече за различни професии.

“Виртуалното провеждане на проект, базиран на срещата на децата с родителите им в условията на работната им среда и в ролята им на специалисти, е истинското предизвикателство на „Гордея се...“ тази година. Изборът на професия не е лека задача и е свързан с пробуждане на интереса на децата към труда, към удовлетворението да създаваш и да бъдеш полезен. Срещите с професионалисти и запознаването с богатството от професии са прекият път към най-добрите житейски избори.”, сподели Дарина Георгиева, изпълнителен директор на БМГД. “Водени от това разбиране и от желанието да продължават да са от полза за обществото, десет компании приеха предизвикателството ни и ще посрещнат децата и тази година, виртуално. Това ясно показва, че компаниите-членове на БМГД са обединени от споделени ценности, които са част от бизнес развитието им и че са лидери в корпоративното гражданство”, заяви тя.

Очаква се в “Гордея се с труда на моите родители” 2020 да се включат над 200 деца и да бъдат представени 20 професии. Проектът остава отворен за допълнително включване на компании до 26.10.2020 г., понеделник.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...