МенторМейт инвестира в млади софтуерни специалисти и заплаща обучението имАмериканската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт организира четвърто издание на обучителната си програма за млади софтуерни специалисти.

DevCamp е 3-месечна обучителна програма за студенти и млади хора с интерес към софтуерната разработка или автоматизираното тестване.

Като част от програмата участниците преминават през интензивно 12-седмично обучение, по време на което трупат теоретичен и практически опит в предпочитани от тях уеб и мобилни технологии и получават финансово възнаграждение. Самото обучение включва лекционна част, индивидуални задачи и екипни проекти. През целия период на DevCamp участниците получават съвети и насоки от топ експерти от МенторМейт, които влизат в ролята и на техни индивидуални ментори.

Докато развиват своите умения, участниците започват работа и по реални клиентски софтуерни проекти на пълен работен ден, което им помага да трупат ценен практически опит. Това им дава възможност да се потопят в културата на компанията, която цени проактивността, гъвкавостта и високите резултати в работата. Само най-добрите от тях получават предложение за работа в компанията след успешно представяне в DevCamp и имат възможността да продължат професионалното си развитие като уеб разработчик, мобилен разработчик или софтуерен инженер в тестването.

“Бих описала DevCamp като програма, която ускорява развитието на всеки. Помага също и в това участниците да се ориентират кариерно. Позволява бързо усвояване на поне две нови технологии в рамките само на 3 месеца. След теоретичната подготовка участниците могат да оценят напредъка си в реални проекти, да покажат завидни способности и да продължат пътя си напред с ментор,” смята Даря Добрева, Старши специалист по обучения и развитие в МенторМейт.

Препоръчително е кандидатите за програмата да са с известен опит в софтуерната разработка, а от тях се очаква както да имат опит с писането на код и използването на алгоритми, така и да притежават аналитични умения. Кандидатите следва да имат добри комуникационни умения, способност за работа в екип и отлични познания по английски език.

“Гледаме на участниците в DevCamp като на колеги, които са изключително способни, готови да покажат най-доброто от себе си. Затова полагаме много усилия програмата да протече гладко за всеки един от участниците. Подкрепяме ги в развитието им през целия период. Ето защо зад реализацията на програмата стои един сериозен екип от близо 50 човека, които поемат роли на лектори, асистенти и ментори,” споделя Даря Добрева, Старши специалист по обучения и развитие в МенторМейт.

Кандидатстването за DevCamp е отворено до 22 януари 2021 година. Всички кандидатствали ще получат техническа задача и ще трябва да подготвят кратко видео представяне на английски език. Те трябва да изпълнят двете задания в рамките на седем дни след кандидатстването. Тези, които решат успешно задачата, ще бъдат поканени на онлайн тест. През седмицата след теста ще бъде организирано онлайн интервю с онези, които преминат успешно тестовото задание. Най-добрите ще бъдат поканени да станат част от програмата, която стартира на 22 февруари 2021 година.

Досега МенторМейт е провела три издания на програмата, а статистиката за тях е впечатляваща. Измежду всички 1651 кандидати едва 91 успяват да преминат тясното сито на подбора и да станат участници в програмата. От тях 57 завършват програмата, което означава, че само 3% от всички софтуерни таланти преминават успешно през обучението. В края на DevCamp повече от 60% от участниците получават предложение да продължат кариерата си в МенторМейт.

Вижте още:

Десетото издание на годишната Salesforce конференция, която се проведе в София, България, и Букурещ, Румъния, между 21-23 март 2023 година, отбеляза десет години от...