Ideal standartИдеал Стандарт Интернешънъл обяви, че Торстен Тюрлинг (Torsten Tuerling) поема поста  Главен изпълнителен директор, считано от 1 септември 2015 г. Последната позиция на г-н Тюрлинг е Главен изпълнителен директор на Frigoglass S.A.I.C., водещ световен производител на хладилни витрини за напитки, опериращ в 19 държави и с производства в 9 държави.  През февруари Идеал Стандарт обяви, че Дейвид Хамил ще преустанови изпълнението на отговорностите си като Председател и Главен изпълнителен директор.

Г-н Тюрлинг ще бъде базиран в централата на компанията в Брюксел, Белгия и ще рапортува директно на настоящия Съвет на директорите, представляван от членове на Бейн Кепитъл и Анкоридж Кепитъл Груп. Г-н Тюрлинг ще ръководи Изпълнителния управленски екип като всички настоящи преки подчинени остават на позициите си.

Г-н Хамил ще остане на позицията си като Главен изпълнителен директор по време на междинния период. Той ще остане свързан с компанията като съветник и Председател на IS MENA, бизнеса на Компанията в Близкия Изток и Африка.

Г-н Тюрлинг е утвърден директор с повече от 18 години опит на висши ръководни позиции в глобални компании с търговски марки на световно ниво в секторите на индустриалното потребление и автомобилостроенето. Преди Frigoglas, той е бил Главен изпълнителен директор на Franke Kitchen Systems Group, световен лидер в областта си, с производства в 19 държави на четири континента.

Г-н Тюрлинг има Магистърска степен по Мениджмънт от Бизнес училище в Лион; и Магистърска степен по Бизнес администрация от Университета в Саарбрюкен, Германия. 

Идеал Стандарт също обяви, че от 1 юли 2015 г. Арун Нагуейни, Управляващ Директор в Анкоридж Кепитъл Европа, ще бъде назначен за Председател на Идеал Стандарт Интернешънъл временно до наемането на Председател за постоянно.

Съветът на директорите би искал да благодари на г-н Хамил за неговия изключителен принос и многобройни постижения по време на работата му за Идеал Стандарт Интернешънъл. Той направляваше компанията през финансовата криза, изгради новия бизнес IS MENA и позиционира компанията до отправна точка за растеж в следващите години.

Идеал Стандарт Интернешънъл е международна компания с централа в Брюксел, оперираща в Европа, Близкия Изток и Африка. Компанията предлага цялостни решения за баня и санитарни пространства за жилищни, търговски и обществени сгради. Ideal Standard е марката флагман за цялостни решения за баня на Идеал Стандарт Интернешънъл.

В компанията работят над 10,000 души и оперира в  повече от 30 държави.

Вижте още: