Участничката в „Гласът на България“ 2019 Моника Петрова представя първата си самостоятелна песен - Worth It!На 24.06 от 20:00 ч. в Story Bar&Dinner в София участничката в 6-ото издание на „Гласът на България“ Моника Петрова от отбора на Графа ще представи на живо първата си самостоятелна песен  - Worth It! На събитието ще се състои и премиерата на видеото към песента, а специални гости ще бъдат изпълнителите от вокален състав Grammys, част от който е Моника.

За създаването на дебютния си сингъл, Моника се доверява на музикалния продуцент Преслава Кръстева (LVA), преподавател по музикално продуциране в WM College Camden в Лондон и на Петър Костов (Bate Pesho), основател на Studio Buster и звуков инженер на редица хитове за българската музикална сцена. Режисьор, оператор и монтажист на видеоклипа е младият талант Георги Генчев.

„Винаги съм мечтала да създавам собствена музика и съм щастлива, че първата ми самостоятелна песен вече е факт. Създадохме я с вярата и посланието за важността на истинските чувства и това, че когато откриеш човека до теб именно те ти дават силата да вървиш уверено и по собствения си път.“ , споделя Моника Петрова. „Благодаря на целия екип, който повярва и застана до мен за реализацията на първия ми самостоятелен  музикален проект и видеото към него“, допълва още тя.

Премиерата на песента Worth It  и видеото към нея ще се излъчва и на живо във Facebook ТУК, а Моника обещава много изненади за публиката и реално в Story Bar&Dinner и онлайн.

Моника Петрова  се занимава с музика и пеене от 3-годишна възраст като започва своя път в детски хор „Пим-Пам“. През детските си години взима участие в множество национални и международни конкурси, в които е отличена с награди от най-висок ранг. През 2011 г. участва в конкурса за Национална селекция за български представител в Детската Евровизия заедно с вокалната група „Пеещите кенгура“. Това е първият досег на Моника и групата до „голямата сцена“ и се класират на второ място.

Натрупала опит на музикални  сцени из цялата страна, Моника се появява отново пред по-широка публика по време на шестото издание на „Гласът на България“ през 2019 г. На кастингите „на тъмно“ Камелия избира да „блокира“ Михаела Филева, за да привлече младата певица към себе си, но Моника решава да последва детската си мечта да се докосне до таланта на Графа и избира да стане част от неговия отбор. Заедно с Графа Моника Петрова успява да стигне на крачка от финалните концерти.

„Участието ми в „Гласът на България“ е най-емоционалният период в живота ми, който потвърди, че музиката е моят най-вдъхновяващ спътник.“, споделя във връзка с участието си в музикалния формат Моника.

Певицата не спира да работи върху музикалното си развитие и признава, че ролята на вокалните педагози в живота ѝ винаги е била изключително значима. От 3 години работи с маестро Аделина Колева, от чиято школа започват кариерите на едни от най-популярните изпълнители в България.

Участничката в „Гласът на България“ 2019 Моника Петрова представя първата си самостоятелна песен - Worth It!

Вижте още:

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара“ от 1 март 2024 г.Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.