1465276На 19 април 2018 г. в хотел Маринела ще се проведе четвъртото издание на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус” – целодневно бизнес събитие, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club.

„България днес е изправена пред безпрецедентни предизвикателства по отношение на пазара на труда. За пръв път в модерната ни история икономиката ни работи близо до максималния си капацитет и имаме остър недостиг на кадри в почти всички бизнес сектори. Успешното партньорство между правителството и бизнеса позволи да се направят първите стъпки в либерализирането на вноса на квалифицирани работници от трети държави. Надявам се именно чрез подобно взаимодействие да се набележат още перспективни мерки, които да позволят на българската икономика да използва максимално и надгради най-ценния си ресурс – хората”, отбеляза вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, който е патрон на икономическия форум и годишните награди „Компания на годината”.

Най-актуалните теми и основни предизвикателства пред икономиката на България са предмет на форума, който ще се проведе от 9:30 часа сутринта на 19 април. Бизнес и Държава ще обсъдят как образованието да се развива в синхрон с новите изисквания на бизнеса.

Икономика на хоратае водещата тема, по която най-добрите специалисти в България ще анализират пазара на труда в условията на криза на човешкия ресурс в страната.

Вторият панел ще акцентира върху Изграждане и утвърждаване на работодателска марка/Employer branding/. Ще бъдат изнесени лекции с добри практики за изграждането на работодателска марка и иновациите в областта на привличане и задържане на кадри.

Икономическият форум ще приключи с една от най-актуаните теми, а именно Цифрова икономика и умения на бъдещето”. Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни ще вземе участие, като даде ценна информация за промените във влизащия в сила „Общ регламент за защита на личните данни”.

Вечерта за четвърта поредна година ще се състои Церемонията по награждаване на компаниите, които реализират успешни практики у нас, повишаващи доверието на клиенти и служители към тях и превръщащи ги в предпочитания партньор в бизнеса.

Наградите се връчват за заслуги, свързани с: развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие и други.

Повече информация за събитието ще намерите тук: www.companyoftheyear.eu.

Вижте още: