Българската Dynamo Software сключи сделка с най-голямата компания за управление на активи в светаDynamo Software, която е водещ разработчик на облачно базирани системи за управление на инвестиционни процеси, обяви сключването на окончателно споразумение с едно от най-големите дружества за частни дялови инвестиции в света – Blackstone. Това е една от най-големите и значими сделки на българска компания с американски фондов гигант.

Динамо Софтуер е основана през 1998 г. от българите Красен Драганов и Дилян Павлов, като през 2017 г. основен дял в нея придобива Francisco Partners – водеща инвестиционна компания, специализирана в технологичния бизнес. Сега Блекстоун, която е най-големият мениджър на алтернативни инвестиционни фондове, (управлявайки над 680 милиарда долара), ще инвестира в разрастването на Dynamo.

С над 1000 клиенти в САЩ, Великобритания, Европа и Азия интегрираният  софтуер на Dynamo предоставя решения на компаниите в областта на управлението на отношенията им с клиенти и инвеститори, маркетинга, набирането на средства, както и наблюдението на клиентски портфейли.

Инвестицията на Blackstone ще подпомогне разширяването на Dynamo на нови световни пазари и продължаващото развитие на нейните софтуерни продукти, обслужващи мениджъри на фондове, търговски екипи и други отговорни играчи от финансовата сфера. Тя ще бъде реализирана със средства от фонда за растеж на Blackstone, който достигна рекорд от 4,5 млрд. долара през март тази година.

Ханк Баугнър, главен изпълнителен директор на Dynamo, заяви, че тази сделка потвърждава позицията на компанията като водеща в своя сектор и изрази увереност, че по този начин тя ще може да разшири дейността си и клиентската си база.

Винсент Летери и Джонатан Мърфи от Blackstone споделиха, че виждат значителен подем в сектора, който според тях ще продължи да увеличава размера и сложността на разработките на отделните фирми и ще стимулира продължаващото формиране на нови инвестиционни фондове. Те допълват, че това създава огромна възможност за растеж на Динамо, чиито продукти вече имат доверието на много от най-големите мениджъри в бранша.

Стойността на сделката все още не е официално известна, но при всички положения това е огромен успех за Dynamo Software и е събитие от огромен интерес на Wall Street, както и в технологичните среди.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...