Помощите за бизнеса заради високите цени на електроенергията продължават и през април

Финансовата подкрепа, която получават от държавата всички небитови крайни клиенти заради високите цени на електроенергията, ще продължи и през м. април.

Това се договориха представители на българската индустрия на среща с министър-председателя Кирил Петков, в която участваха и министрите на енергетиката Александър Николов и на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. „Целта е работещият и в момента механизъм да продължи да се използва и занапред, като конкретните параметри на подпомагането ще бъдат изяснени до края на тази седмица“, съобщи след срещата министър Николов.


Паралелно с това държавата ще разгледа и всички възможни механизми, които могат да осигурят предвидимост на бизнеса по отношение на енергийните му разходи. Сред тях са например структурата на пазара, дългосрочните договори за електроенергия и други.

Представителите на бизнеса изказаха удовлетворението си от конструктивния разговор, който съдейства за намиране на сигурност и устойчиви решения за цената на електроенергията в дългосрочен план.

Вижте още:

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара“ от 1 март 2024 г.Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.