Acronis предоставя на разработчиците ранен достъп до Acronis Cyber PlatformРазширеният достъп до приложно-програмния интерфейс (API) дава възможност на разработчици в независими софтуерни компании (ISVs), производители (OEMs) и доставчици на услуги да изграждат върху Acronis Cyber Platform, разширявайки своите приложения и функционалност, за да осигурят контрол, лекота, ефективност, надеждност и сигурност за решенията за киберзащита.

Acronis, световен лидер в областта на киберзащитата, днес обяви отварянето на основните си платформи, давайки възможност за широк достъп на разработчици от трети страни до Acronis Cyber Platformс цел насърчаване повишаването на функционалността и интеграцитаята на приложения, като същевременно се разширяват техните възможностите в голямата екосистема на Acronis. 

Acronis Cyber Platform, която е в основата на съществуващите услуги на компанията, включва серия от приложно-програмни интерфейси (APIs), поддържани от комплекти за разработване на софтуер (SDK) и примерен код. Acronis отваря платформата с нови отворени приложно-програмни интерфейси (APIs), предоставяйки такъв вид  достъп, който преди беше достъпен само за Acronis, избирайки партньори като ConnectWise, Microsoft и Google.

Чрез достъп до платформата, разработчиците могат да създават нови източници на данни, нови местоположения на данни, нова функционалност за управление на данни и да интегрират Acronis във своите приожения, системи и пазари. По този начин независимите софтуерни доставчици (ISVs), производителите на оборудване(OEMs), доставчиците на услуги, дистрибуторите и клиентите могат да генерират нови приходи и да решават по-голям брой случаи. Понастоящем Acronis обслужва общност от 50 000 партньори, 500 000 компании и 5 000 000 крайни потребители.

Превръщане на киберзащитата в реалност

Пускането на Acronis Cyber Platformпредставя визията на Acronis, че съвременната киберзащита трябва да включва защита на данните, киберсигурност и поверителност. Количеството информация в съвремието нараства ежедневно - от данните, използвани за различни нужди, до броя на източниците и местоположенията на данни. Единственият начин за пълно управление и защита на тези данни е да се обърнем към Петте Вектора на Киберзащита, а именно безопасност, достъпност, поверителност, автентичността и сигурност на данните (SAPAS).

Съществуващите услуги на Acronis за създаване на резервни копия, синхронизиране и споделяне на файлове, нотариална заверка и възстановяване след бедствия вече са създадени за SAPAS и са изградени на базата на Acronis CyberInfrastructure, Acronis Cyber Cloud и приложно-програмните интерфейси (APIs) на Acronis Cyber Platform.

„Разширяването на нашите доказани решения за киберзащита чрез отварянето на нашата платформа и нейните приложно-програмни интерфейси (APIs) представя нашата визия на пазара и дава възможност на независимите софтуерни доставчици (ISVs), производители на оборудване (OEMs), доставчици на услуги и разработчици в организации да разширят приложенията си и функционалността на решенията на Acronis и да ги направят достъпни за нашата партньорска екосистема”, коментира основателят и изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов. „Известни сме с инженерното си съвършенство и се надяваме да видим бързи иновации от разработчици по целия свят, тъй като те са средство за постигане на масивен растеж на данните в световен мащаб, идващи от източници като изкуствен интелект (AI), интернет на нещата (IoT), edge и Облак (cloud). Независими доставчици на софтуер (ISVs), производители на оборудване (OEMs), доставчици на услуги, клиенти и партньори могат да се отличат и да генерират приходи за своя бизнес чрез използването на Acronis Cyber Platform, достъпвайки Acronis value chain."

Достъпът до платформата отваря огромни възможности за разработчиците от трети страни да се обръщат към всеки конкретен вектор или към петте вектора едновременно - точно както  Acronis Total Protect. Революционен продукт, който ще бъде официално пуснат на Acronis Cyber Summit  през октомври тази година в САЩ. Acronis Total Protect предоставя ново ниво на киберзащита, като обединява възможностите за създаване на резервни копия, киберсигурност и управление на възможностите на системата в едно решение.

Обвързване с кибер бъдещето

Като част от настоящето съобщение, Acronis ще променя търговската марка на продуктите си, за да отрази потенциала за растеж на киберзащитата, който представя компанията, и нейната партньорска екосистема:

• Acronis Cyber Cloud(преди Acronis Data Cloud) е платформа, която дава възможност на доставчиците на услуги да предоставят киберзащита по ефективен и сигурен начин. Предстоящата актуализация на Acronis Cyber Cloud 7.9 ще бъде достъпна за всички клиенти и партньори на Acronis до края на април и ще включва поддръжка за G Suite backupи защита срещу криптомайнинг, както и много други нови възможности.

• Acronis Cyber Infrastructure(преди AcronisSoftware Defined Infrastructure) е софтуерно определено инфраструктурно решение, което използва стандартен хардуер и комбинира всички видове платформи за съхранение.

Според Phil Goodwin, Research director, IDC, „Проучванията сочат, че през следващите 5 години ще бъдат разработени толкова приложения, колкото през последните 40 години, което води до необходимостта не само от по-добро управление на данните, но и по-голяма сигурност за тях. Acronis преобразува своята пазарна стратегия и бързо увеличава броя на своите партньори. А сега, с Acronis Cyber Platform, Acronis планира да им помогне за увеличаване на приходите и диференцирането им чрез използването на API базирани решения и пазара на Acronis. Acronis е насочена към киберзащита, а новоотворената Acronis Cyber Platformтрябва да ускори собствената екосистема. "

Партньори приветстват Acronis Cyber Platform

"Acronis е близък партньор и лидер на пазара", казва Jeff Bishop, Chief Product Office, ConnectWise. „Компанията поддържа иновациите на високо ниво в бързо нарастващото сходство между защитата на данните и киберсигурността. Развълнувани сме да бъдем част от Acronis Cyber Platfrom, ​​чрез значими, споделени интеграции, които със сигурност ще повишат нивото на преживяване на крайния потребител. ”

Софтуерът на ConnectWise се използва от повече от 25 000 компании, като една екосистема ги свързва в обширен пазар на решения.

„Много от нашите клиенти се абонираха за нашите решения, които са свързани с Acronis Backup Cloud“, казва Jason Nolan,VP of Business Development, Eze Castle. „Все по-често нашите клиенти търсят помощ за достъп и извличане на информация от тези резервни копия. Сега, с Acronis Cyber Platform, разработчиците могат да изградят решения по нови начини - добавяйки стойност и конкурентно предимство за своите клиенти. "

Eze Castle е водещ доставчик на управлявани облачни услуги и технологични решенияв областта на управлението на инвестиции.

Достъп до Acronis CyberPlatform

Acronis Cyber Platformв момента се намира в ранен етап на достъп. През този период е налична помощ за разработчиците. Цялостен достъп, официално обучение и сертифициране за Acronis Cyber Platformще има на изложението Acrobis Global Cyber Summit 2019 в Маями, Флорида, 13-16 октомври тази година. Това е първото партньорско и клиентско събитие на компанията, което се отличава със световно признати лектори в сферата на киберсигурността, включително Robert Herjavec и Еric O‘Neill. Подобни регионални събития на високо равнище ще се провеждат в Сингапур през септември и Абу Даби през декември.

Независимите доставчици на софтуер (ISVs), производителите на оборудване (OEMs) и доставчиците на услуги могат да поискат ранен достъп до приложно-програмния интерфейс (API) на Acronis Cyber Platform, като посетят нашата страница за ранно регистриране.

Вижте още: