Събитието, което се провежда от 6 до 9 май, събира стотици клиенти и партньори на компанията

Progress обяви днес, че специалисти от българския офис на компанията представят тази седмица иновативни разработки и добри практики за създаване на приложения и дигитални преживявания на глобалната конференция ProgressNEXT. Това е най-голямото събитие на Progressза клиенти и партньори. То се провежда от 6 до 9 май в Орландо, Флорида (САЩ). 

„Радваме се, че и тази година ще имаме силно присъствие на българския офис на ProgressNEXT“, каза Лилия Месечкова, старши директор „Софтуерно инженерство“ в Progress и част от лидерския екип на компанията в България. „Екипът ни в София създава голяма част от ключовите технологии на Progress и има стратегическа роля в развитието на продуктовото портфолио на компанията в глобален мащаб. Клиентите и партньорите ни на събитието ще имат възможност да задълбочат знанията и уменията си за новостите около разработваните в България продукти директно от специалистите, които ги създават.“

Общо 14 софтуерни, продуктови и маркетинг специалисти от българския офис ще бъдат лектори на ProgressNEXTредом до глобални технологични експерти и иноватори. Сред тях са Лилия Месечкова, Георги Атанасов, директор „Софтуерно инженерство“, Йордан Илчев, Светозар Тосков и Илиян Илиев - старши мениджъри „Софтуерно инженерство“. В сесиите си те ще представят иновативни проекти, задълбочени технически демонстрации и най-новите функционалности в продуктите, разработвани в България – платформата за дигитални преживявания Progress Sitefinity, платформата за високопродуктивна разработка на приложения Progress Kinvey, инструментите за разработчици Progress Telerik и Progress Kendo UI, фреймуъркът с отворен код за създаване на “native” iOS и Androidмобилни приложения NativeScript и други. 

Георги Атанасов заедно с Деян Йосифов от своя екип ще демонстрира нова технология на Progress за стереоскопична 3D визуализация на данни във виртуална реалност. Базирана на характеристиките на човешката зрителна система, тя позволява пресъздаването на реалистично усещане за дълбочина. Това се случва чрез показване на две леко различни изображения на лявото и дясното око съответно. Технологията отключва множество възможности за визуализация на големи и широки данни и може да разреши редица бизнес предизвикателства. 

Тази година ProgressNEXTвключва общо 150 сесии, обучения и уъркшопи на теми като високопродуктивна разработка на приложения, мобилност, изкуствен интелект и уеб преживявания. Участниците в събитието ще се запознаят отблизо с добри практикии ключови технологии, които ще им помогнат да се подготвят за предизвикателствата на утрешния ден. Специален лектор на ProgressNEXTе Меган Смит - третият главен технически директор на САЩ (от 2014 г. до 2017 г.) и главен изпълнителен директор на shift7. Тя ще представи опита си в американското правителство и подхода към технологиите, който нейният екип използва, за да промени фундаментално композицията на Федералното правителство. 

Повече информация за ProgressNEXTможе да намерите тук: https://www.progress.com/next

 

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...