Ясни са вече лекторите в нея - водещи експерти с дългогодишен опит в ИТ сектора

елерик Академия – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация в ИТ, обяви днес, че кандидатстването в Telerik AcademyAlpha QA ще бъде отворено до 21 май. Програмата подготвя специалисти и студенти без предишен опит в ИТ сектора за една от най-търсените технологични професии - QualityAssurance инженер, който отговаря за качеството на софтуерните решения. Лектори в програмата ще бъдат експерти от индустрията с дългогодишен опит.

Telerik Academy Alpha QA започва в края на май и ще продължи до началото на декември, а занятията ще се провеждат 2-3 пъти седмично вечер, което позволява да се съчетават с работа или следване. Програмата е подходяща за хора с внимание към детайла и качеството, които искат да се преквалифицират или надградят познанията си и стартират кариера в ИТ сектора.От кандидатите се изискват само базови познания по програмиране, т.к. обучението стартира с встъпителни курсове в областта и постепенно надгражда необходимите умения.

Приемът в Telerik Academy Alpha QA е отворен до 21 май. Необходимо е желаещите да подадат автобиография през сайта на Телерик Академия, да преминат кратък онлайн когнитивен тест и да се явят на входен изпит по основи на програмирането. Кандидатите имат достъп до безплатна селекция от онлайн материали, с чиято помощ могат да се подготвят за изпита,отделяйки по 2 часа дневно. В допълнение Телерик Академия организира и практическа работилница за подготовка на 15 май от 19:00 ч. в обучителния си център в кв. Младост. Участието е безплатно, но с предварителна регистрация.

Лектори – експерти от индустрията

Лектори в програмата са водещи експерти от индустрията с над 10-15 г. опит - Павлина Колева, QA инженер във Fadata и главен трейнър в програмата, Невен Динев и Димитър Топузов, QA архитекти в Progress и Ангел Инджов, главен инженер по информационна сигурност във Fadata,както и технологичните трейнъри на Телерик Академия.

Постепенно навлизане в QA инженерството

Обученията се провеждат в малки групи с индивидуален подход на преподаване и включват 5 модула, в рамките на които участниците плавно навлизат в областта на програмирането и поддръжката на качеството на софтуера.

През първите два участниците постепенно овладяват един от най-популярните програмни езици – Java, принципите на обектно-ориентираното програмиране и създаването на качествен код. В трети и четвърти модул те усвояват ключови методологии за осигуряване на качеството на софтуера с водещи практики за ръчно и автоматизирано тестване за десктоп, уеб и мобилни устройства. През финалния етап от подготовката те работят по практически проекти зададени от бизнеса.

Професионална реализация

След завършване, участниците могат да стартират кариера при компания-партньор на Телерик Академия или в друга водеща компания от ИТ сектора.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...