Bulgaria PHP Conference 2015 събира големите имена на световната PHP общност в СофияВ периода 25-27 септември 2015 в София ще се проведе Bulgaria PHP Conference - събитие, което ще събере над 450 специалисти в областта на програмния език PHP от страната и чужбина. Форумът се организира от българската PHP потребителска група и уеб хостинг компанията SiteGround и цели да събере представители на локалната и световната уеб общност, като предложи отлична среда както за обмен на ценен опит, така и за създаване и утвърждаване на професионални връзки на международно ниво.

Лектори на конференцията са 25 световно известни имена в бранша от САЩ, Канада, Германия, Белгия, Швейцария, Полша, Италия, Финландия и други европейски страни. В редиците на лекторския състав се открояват имена като Себастиан Бергман (създател на PHPUnit -стандарта при тестване на PHP приложения), Лари Гарфилд (активен контрибутор към Drupal платформата и главен архитект на системата за бази данни на Drupal 7), Емануил Славов (специалист по качество и сигурност - Komfo), Адам Кълп (консултант в Zend Technologies и организатор на PHP конференции), Славей Караджов (старши консултант в Zend), Кал Еванс (PHP евангелист и организатор на редица конференции и PHP групи в САЩ) и други, които са дали допринесли много за общността.

Престижният лекторски състав несъмнено допринася за огромния интерес към събитието и организаторите споделят, че към момента за конферентните дни са останали по-малко от 30 билета, а местата за трейнинг деня са отдавна разпродадени.

Събитието се организира за първа година и цели да се превърне в традиционен форум, който да не отстъпва по качество на големите европейски и американски такива, но да е на по-достъпна цена. Михаил Иринчев, един от основателите на българската PHP потребителска група и ръководител на софтуерния отдел на SiteGround, споделя мотивацията си за организирането на събитието: “Неотавна, в заключителна сесия на една популярна PHP конференция в САЩ, "кръстникът" на PHP общността в САЩ - Кал Еванс каза, че най-жизненоважната част от живота на всеки програмист е общността. Напълно съм съгласен с това твърдение и затова конференциите за мен са нещо много повече от място за научаване на нови неща, те са място за общуване - социална среда. Надявам се и организираната от нас конференция да направи точно това - да се превърне във форум за среща и изграждане на нови връзки между отделни хора и организации в бранша. Това ще допринесе за тяхното индивидуално развитие, както и за развитието на общността в региона и света като цяло."

Bulgaria PHP Conference 2015 събира големите имена на световната PHP общност в София

По думите на представителя на SiteGround – Радостина Кесова, фирмата помага за организацията на Bulgaria PHP Conference и ще бъде един от главните и спонсори, защото вярва че такъв тип събития действат като катализатори на множество позитивни процеси, които създават условия за по-добра работна среда, по-квалифицирани кадри и по-силен дух на взаимопомощ, които са в интерес на целия български IT сектор.

Организаторите и спонсорите на събитието са се постарали да създадат приятна атмосфера, която да стимулира комуникацията и доброто настроение на посетителите. Те ще предоставят обяд и кафе паузи и в двата конферентни дни, ще организират Хакатон с награди за победителите и афтър парти с безплатна консумация на напитки и храна.

Не на последно място трябва да се отбележи и силния фокус върху създаване на условия за разговор и контакт между работодатели и специалисти. PHP специалистите, които търсят работа, ще имат възможност да разговарят на живо с работодателите и да обменят информация и контакти в специално изграден за целта Recruiter's corner.

Bulgaria PHP Conference 2015 събира големите имена на световната PHP общност в София

За BGPHP потребителската група

BGPHP потребителската групата е създадена през 2013 г. от няколко ентусиазирани PHP програмисти, които живеят и работят в България. Те споделят любовта си към софтуера с отворен код и вярват, че силната и активна общност е ключова за развитието на разработчика. Затова, вдъхновени от други като тях - организатори на подобни юзер групи по света, решават да създадат BGPHP UG, която става среда за обмен на идеи, знания, опит и най-вече контакти на живо между колегите в бранша.

За SiteGround

SiteGround e един от водещите световни уеб хостинг брандове. Фирмата е създадена в България преди повече от 10 години и има офиси в София, Пловдив, Стара Загора и Мадрид. За нея работят над 260 човека. В световен мащаб, брандът е един от най-разпознаваемите и хоства повече от 350,000 уеб сайта. Голяма част от клиентите й са PHP програмисти, които или работят на някоя от готовите платформи с отворен код код като WordPress, Joomla, Drupal и други или разработват собствени апликации и проекти за клиенти. Освен с финасова подкрепа, SiteGround допринася много и за организацията на събитието като за целта отделя екип от 6 свои служители, които работят над конференцията от началото на годината, и над 20 други служители, които ще се съдействат в дните на самото събитие.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...