ИТ таланти от 3 държави се събират в София за финала на CodeIT

Състезатели от България, Сърбия и Република Северна Македония ще премерят знания на финала на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIT. Той ще се проведе на 2 и 3 юни в СТЦ Интерпред в София.


Списък на финалистите*:

Благойче Павлески

Борис Михов​

Виктор Лучич

Добромир Ангелов

Душко Обрадович

Кирил Минков

Михаил Михалев​

Христо Христов​


Финалисти в младежкото класиране:

Божан Иванов

Денислав Манев​

Никола Манолов​

Николай Вълчанов

Николай Христов​

По време на финала, специална лекция за финалистите ще изнесе Олександър Кулков - гросмайстор в CodeForces и главен организатор на състезателните лагер-школи в Осиек, Хърватия. Той е автор на над 60 задачи за състезателно програмиране. Освен това Олександър има опит в преподаването на алгоритми, структури от данни и формални езици на университетско ниво.

Финалът се провежда под патронажа на президента на Република България, с подкрепата на най-елитните академични институции в страната, посолства, спонсори и съмишленици. Зад мисията на CodeIT застават ректори, декани, директори на математически гимназии и основатели на престижни ИТ школи. Всички те ще бъдат специални гости на церемонията по награждаване, където ще връчат отличия на най-изявените финалисти.

ИТ таланти от 3 държави се събират в София за финала на CodeIT

Пълен списък на академичните патрони на състезанието може да бъде намерен тук: https://codeit.bg/bul/news/view/226 .

*Финалистите са изброени по азбучен ред, а не по реда на класиране. При невъзможност за участие на даден финалист, участие взима следващият в класирането.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...