1477814AI Marketing Lab ще развива иновативни технологии, задвижвани от изкуствен интелект

Полската компания RTB House обяви, че стартира иновативната маркетинг лаборатория AI Marketing Lab с бюджет за първата година от 5 милиона щатски долара. Новото подразделение ще развива най-модерни технологични маркетинг решения както за рекламодатели, така и за медии. 

Проектътидва, след като в последната година компанията влезе в историята като първият разработчик на маркетинг технологии, който на всеки етап от технологията си има интегрирани алгоритми с дълбоко учене(най-перспективното подразделение на изкуствения интелект, имитиращо работата на невроните в човешкия мозък). RTB House са и сред малкото компании, които ползват изцяло авторска технология за закупуване на реклама през RTBмодела (търгове в реално време), с което се позиционират сред лидерите в най-бързо растящия сегмент на дигиталния маркетинг – програматик рекламата. 

AI MarketingLab ще бъде вътрешно подразделение на компанията, отделено от основния им отдел за разработки и развитие и ще се фокусира изцяло върху създаването на условия за изобретяване и развитие на нови технологични маркетинг решения. “В последните години доказахме, че технологиите, задвижвани от изкуствен интелект осигуряват повишаване от над 50% на цялостното представяне на ретаргетинг кампаниите. Сега, с AIMarketingLabосновният ни фокус ще бъде да подобрим ефективността за осигуряване на нов трафик за рекламодателите” – съобщава Роберт Дичковски, CEOна RTBHouse, който ще бъде начело на лабораторията в първичния етап на проекта. 

До момента оригиналната концепция на компанията за архитектура на невронна мрежае представяна на Международната конференция за невронни мрежи в САЩ, а преди товаRTBHouseмногократно са лектори и водят уъркшопове на най-голямата международна конференция за изкуствен интелект - InternationalConferenceonMachineLearningв Ню Йорк, както и на AAAIКонференция за изкуствен интелект в Сан Франциско.

Преди броени дни FinancialTimesпозиционира RTB House сред 10-те най-бързо растящи технологични компании в Европа с оборот от 819538 евро през 2013-a и 18573000 евро през 2016-а (ръст от 2167%). Междувременно през 2018-акомпанията, която работи с най-големите търговски марки в света на над 70 пазара, откри офиси в четири от най-развитите точки за иновативни маркетинг технологии – Токио, Ню Йорк, Бостън и Чикаго. 

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...