1315151Над 1 милион са Viber съобщенията, в които най-палавото куче в клас присъства

След като в края на септември Viber, едно от водещите приложения за комуникация с повече от 800 милиона уникални потребители от цял свят, пусна първия си изцяло български герой Макс, днес стикер пакетът с 22 визии може да се похвали със завиден успех - 155 хиляди сваляния само за месец. С това компанията затвърждава своята амбиция да се доближи максимално до българските потребителите, създавайки уникално съдържание на родния им език.


Първият български Viber герой Макс спечели симпатиите на  155 хиляди уникални потребители само за месецСимпатичният Макс е дело на дизайнера Димитър Чикакчиев, който по-рано тази година спечели конкурс за изработка на стикери на тема “Отново на училище!”. Веселият образ е вдъхновен от ученическите вълнения, но въпреки това намира идеално приложение във Viber комуникацията на малки и големи, независимо от контекста и ситуацията. „Исках да създам забавен, силно изразителен, интелигентен и лилав образ, с който потребителите лесно да се асоциират. Рисувах скица след скица и накрая се появи Макс. Заложих на кученцето, защото е най-верен приятел на човека, а и защото Viber вече си има котарак - LegCat“, споделя Димитър, горд от факта, че е създател на първия български Viber герой.

Само за месец лилавото кученце спечели симпатиите на малко повече от 155 000 българи, превръщайки се в любим герой на няколко поколения. Стикерите на Макс водят към официалния публичен чат на Viber България, в който може да следите последните новости и вътрешна информация за Viber в България и региона! Стикерите са безплатни и могат да бъдат свалени на всяко мобилно устройство с операционна система Android или iOS.

Първият български Viber герой Макс спечели симпатиите на  155 хиляди уникални потребители само за месец

 

Вижте още: