Telin и NetIX сключват стратегическо партньорство за укрепване на присъствието си на глобалните пазари

Двете компании подписаха меморандум за сътрудничество

В съответствие с PT Telkom Indonesia, и Five Bold Moves стратегията на Tbk (Telkom) за високи постижения в услугите за цифрова свързаност, PT Telekomunikasi Indonesia International (Telin), като международно подразделение на Telkom, и NetIX, водеща платформа за интернет обмен, наградена за своите решения за свързаност и пиъринг, подписаха Меморандум за сътрудничество. Това се случи по време на Балийската годишна международна конференция на Telkom (BATIC) в присъствието на ръководството на двете компании. От страна на Telin меморандумът бе подписан от главния търговски директор Харизма, а от страна на NetIX от Невен Дилков, основател и изпълнителен директор.


Телекомуникационните оператори ще разглеждат възможностите за партньорства в проекти, свързани с опорни мрежи, както и други мрежови инфраструктурни проекти, като се възползват по най-добрия начин от своите мрежи.

Меморандумът ще бъде от полза и за двете компании. Клиентите на NetIX ще се възползват от силно развитата мрежова инфраструктура на Telin в Азия, а Telin - от отличната свързаност на NetIX в Европа. И двете страни са отворени и за други възможности за партньорствa, полезни и за двете компании.

Харизма, главен търговски директор на Telin, заяви: „Европа е една от ключовите области за бъдещо разширяване на бизнеса на нашата компания. Това сътрудничество подчертава отдадеността на Telin относно укрепването на позицията на Telkom като цифрова телеком компания, създаваща по-голяма стойност за своите клиенти. То също така цели да максимизира възможностите, да повиши конкурентоспособността и да насърчи справянето с бъдещи предизвикателства в телекомуникационната индустрия."

„Telin е много важен партньор за нас в развитието на бизнеса ни в Азиатско-тихоокеанския регион. Това партньорство допринася на NetIX с добре развития индонезийски пазар, както и обогатява Telin с някои от нашите изключителни предложения за продажба (unique value proposals), които те ще използват за глобалните си нужди. Щастливи сме, че сме заедно в това начинание!“ каза Невен Дилков, основател и изпълнителен директор на NetIX

Тъй като Telkom и дъщерните им дружества се трансформират в цифрова телекомуникационна компания, те продължават да работят върху ориентирани към клиента бизнес и оперативни стратегии. Чрез това сътрудничество двете компании се стремят да ускорят растежа на бизнеса си и да разширят глобалния си обхват.

Вижте още: