TP-Link стартира у нас продажбите на рутера Archer AX80. Моделът предоставя Wi-Fi 6 връзки в иновативен дизайн

TP-Link, световен лидер в мрежовото оборудване за домашни и бизнес потребители, пуска в България новия двулентов Wi-Fi 6 рутер Archer AX80 AX6000 с 2.5G порт. Моделът предоставя повишена производителност и, максимално покритие в атрактивен дизайн, подходящ за всеки модерен дом.

Archer AX80 отговаря на нуждите на всички, които искат бързи и стабилни връзки навсякъде в своето жилище, независимо дали стриймват филм, играят или се нуждаят от висока скорост на изтегляне. Моделът предлага функции като TP-Link HomeShield и TP-Link OneMesh, така че потребителите могат да разчитат на цялата мощност и сигурност, които един рутер от следващо поколение може да предложи.

„С представянето на рутера Archer AX80 на българския пазар искаме да предложим на нашите потребители едно ново ниво на изживяване онлайн. Екосистемата от IoT устройства става все по-сложна, затова мрежовите продукти с Wi-Fi 6 технология трябва да бъдат все по-достъпни и високопроизводителни. Освен стабилност и скорост, компонентът „сигурност“ става все по-важен. И този път с Archer AX80 ние обърнахме специално внимание на този аспект и интегрирахме множество функции за родителски контрол и възможности за управление на мрежата, както и мониторинг чрез TP-Link HomeShield. Така нашите потребители ще могат да се насладят на всички удобства, адаптирани към непрекъснато променящите се изисквания на съвременния живот и модерния дом“, каза Анна Чакърова, ръководител продажби на TP-Link България.

Намалена латентност и по-голяма пропускателна способност с технологията Wi-Fi 6

Комбинирайки Wi-Fi 6 и двулентова технология, Archer AX80 предлага до 4804 Mbps по 5 GHz и 1148 Mbps по 2,4 GHz честотна лента, както и 8 едновременно работещи потоци от данни за по-голямо покритие и работа на устройствата на пълна скорост.

Рутерът автоматично насочва устройствата към най-ефективната лента, използвайки функцията Smart Connect, и по този начин им позволява да работят оптимално. Това прави Archer AX80 до 25% по-бърз от устройство, съвместимо с Wi-Fi 5, което прави всяко онлайн изживяване незабравимо.

Нещо повече, в допълнение към кумулативните безжични скорости до 6,0 Gbps, Archer AX80 разполага с възможност и за кабелни връзки. Неговият 2,5 Gbps порт работи с мулти-гигабитови скорости, каквито евентуално може да предлага вашият интернет доставчик, за стабилна връзка за всички свързани устройства. Поддръжката на WAN/LAN предоставя гъвкави възможности за използване на портовете, които да отговарят на нуждите на всяка отделна мрежа във всеки ъгъл на дома. Благодарение на 4-те двулентови антени, които усилват Wi-Fi сигнала в целия дом, както и на технологията Beamforming, която локализира свързаните устройства и фокусира сигнала към тях, потребителите могат да се насладят на по-стабилни и ефективни връзки, където и да се намират в своето жилище.

Разширена свързаност за всички смарт устройства

В съвременния свят броят на свързаните устройства в дома непрекъснато нараства. Все повече потребители искат да използват все по-сложни IoT екосистеми, а предизвикател-ствата пред Wi-Fi мрежите също нарастват. Archer AX80 вече отговаря на тези изисквания и идва с 4 пъти по-голям капацитет, осигурявайки по-високи скорости за едновременни връзки и в същото време намалявайки латентността благодарение на технологията 4x4 MU-MIMO.

Също така, TP-Link OneMesh технологията допринася за стабилна и безотказна мрежа, както и за бързия и лесен начин всеки потребител да настрои Wi-Fi mesh мрежа с едно име и една Wi-Fi парола. Така той може да разшири обхвата на безжичната мрежа, достигайки дори до най-отдалечените ъгли на дома, на няколко етажа или дори в градината. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да свърже удължител на обхвата с активирана OneMesh функционалност към рутера Archer AX80, за да получаи широко Wi-Fi покритие, унифицирано управление на мрежата и свободата да се наслаждава на непрекъсната връзка дори докато се движи в дома благодарение на Smart Roaming.

Разширена сигурност, гъвкавост и VPN връзки

С изискванията за повишена производителност и скорост идва и необходимостта от усъвършенствана сигурност. За да защити потребителските данни и устройствата в мрежата, TP-Link разработи и усъвършенства през годините решението HomeShield, което интегрира множество функции за родителски контрол и предоставя отчети и статистики, така че всеки да може по-добре да наблюдава и разбира своята мрежа. Така Archer AX80 разполага с опцията Home Network Scanner, за да открива опасностите в реално време чрез сканиране на цялата мрежа. Функцията Quality of Service (качество на услугата) дава приоритет на важните устройства, така че да могат да се възползват от най-добрата производителност, докато опциите за родителски контрол защитават цялото семейство от онлайн опасности, блокиране на неподходящо съдържание, с възможност за времеви ограничения на онлайн сърфирането.

Рутерът Archer AX80 също предлага и VPN връзки, като позволява на устройствата в мрежата да имат достъп до VPN сървъри, без да е необходимо да инсталирате VPN софтуер на всяко от тях. Моделът може да поддържа както VPN, така и обикновени интернет връзки едновременно, осигурявайки сигурност и гъвкавост, които са много полезни за работа от дома, което вече се е превърнало в навик за много потребители.

Иновативен дизайн, бърза и лесна инсталация

Повишената производителност и качество на връзките се допълват от нов дизайн, което прави рутера Archer AX80 перфектен избор за всеки дом. Минималистичният външен вид и многото възможности за монтаж го правят подходящ за поставяне както на стена, така и на хоризонтална повърхност, така че да допълва хармонично декора на всяка стая.

След като откриете идеалното място, всичко, което остава да направите, е да настроите рутера - изключително лесен и бърз процес, който отнема само няколко минути. Независимо дали предпочитат да използват приложението TP-Link Tether или уеб интерфейса на TP-Link, потребителите могат да настроят Archer AX80 само с няколко щраквания на мишката.

Приложението TP-Link Tether позволява управление на мрежовите настройки от всяко устройство с Android или iOS, изпраща известия при свързване на нови устройства и позволява бързи и лесни актуализации на фърмуера.

Рутерът Archer AX80 вече се предлага на българския пазар и може да бъде закупен от оторизираните партньори на TP-Link на препоръчителна*** цена от 327,99 лв с ДДС.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...