Трафикът в Нетикс нарасна до над 3 терабита в секунда

Дъщерната компания на Нетера е 13-та най-голяма интернет борса в света.

Трафикът в глобалната платформа за интернет обмен Нетикс (NetIX) надхвърли 3 терабита в секунда (Tbps). Това я превърна в 13-та по големина борса за данни в света. От началото на 2024 г. операторът отбеляза ръст в обмена на данни от цял 1 Tbps, след като присъедини към мрежата си нови големи клиенти, а съществуващите увеличиха капацитетите си.

Бизнесът на Нетикс се повлия благоприятно и от разрастването на компанията-майка Нетера, която откри нова точка на присъствие в Сингапур. Благодарение на това клиентите вече могат директно да достъпват Сингапур от всяка точка на мрежата на Нетера и Нетикс, а местните азиатски компании могат да се възползват от пълния портфейл услуги на двете дружества.

"Горди сме, че влязохме в клуб „3 Tbps“ с нашата глобална платформа. Това постижение подчертава нашата ангажираност да предоставяме първокласна свързаност и стойност на нашите членове ", коментира Деан Белев, старши продуктов мениджър „Свързаност и Нетикс“ в Нетера.

Освен че се разшири в Азиатско-тихоокеанския регион, от началото на 2024 г. насам Нетера инвестира в нова инфраструктура, подобрения и надстройки на мрежата си. Компанията включи нов маршрут за пренос на данни с капацитет от 100 гигабита (Gb) между Марсилия и Милано, удвои капацитета си между Мадрид и Франкфурт до 200 Gb, а в момента добавя още 200 Gb между Амстердам и Франкфурт.

"Каним мрежите да тестват безплатно нашата глобална платформа за интернет обмен и да изпитат нейните предимства", каза Невен Дилков, основател и изпълнителен директор на Нетера и групата ѝ от компании. "Чрез услугите на Нетикс те могат значително да подобрят производителността си и да спестят съществени разходи".

С присъединяването към престижния "3 Tb клуб" Нетикс продължава да затвърждава позициите си на ключов играч сред световните борси за интернет и услугите за директна свързаност.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...