Македония, та Македония

Знаете ли, прекалено е държавната политика на Република България да се върти около Северна Македония. Унизително е… Хайде, по-спокойно!

България е страна-членка на Европейския съюз. България е по-силна икономически. България е по-известна в света. България е по̀ във всички области…Става ми обидно Кирил Петков, по ирония на съдбата министър-председател, раболепно да се усуква около някой си Ковачевски, представляващ държава, която ни открадна историята и езика; която ни подиграва и предизвиква.

Кирил Петков с българско самосъзнание ли е или с канадско? От българските ли избиратели беше издигнат до този пост или от Херо Мустафа?

Американските посланици идват и си отиват, българите оставаме. Запомнете това!

Защо с такова настървение се опитват да ни смачкат и унизят нашите приятели от Вашингтон? Ще трябва да слагам приятели в кавички, очевидно. Северна Македония им е по-мила и драга. Не, не точно. Просто САЩ дават мило и драго, за да откъснат Скопие от орбитата на Белград и на Москва. Но защо това трябва да минава през публично наритване на София?!

Посред пандемия, посред рекордни стойности на заразени и починали; посред галопираща инфлация и неудържими цени; посред люта зима, посред объркване и безнадеждност - Македония, та Македония.

Вижте още: