Мълчанието е оглушително

Мълчанието ден след еуфорията означава нещо, което управляващите се надявам да разберат.

Когато арестуваш някого, публиката очаква, че го правиш, защото имаш достатъчно данни и доказателства за извършено от него престъпление. Особено ако става дума за лидера на най-голямата ти опозиция. Ако нямаш доказателства, а на другия ден въртиш, сучеш и обясняваш как тепърва започваш да ги събираш, то започваш да имаш проблеми с доверието.

Не ме разбирайте погрешно, знам много добре, че Бойко Борисов е олицетворение на един режим на управление основан на корупцията и почти сигурно е сам участник в множество корупционни престъпления. И като повечето българи и аз искам справедливост и правосъдие за всички, като вярвам, че настоящото правителство е изразител на същата воля. Но именно за това не трябва да позволяваме подобни, меко казано – необмислени, действия да превръщат Бойко Борисов и Иван Гешев в жертва и да компрометират идеята и движението за правосъдна реформа в България.

Вижте още:

На 5 август 2022 г. Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, и Националният гаранционен фонд (НГФ), част от групата на Българската...