Нож в гърба на своите си
От вчера Германия може да се похвали с това, че по време на войната в Украйна е заставала на няколко пъти ПРОТИВ допълнителни санкции срещу Русия и...ЗА санкции срещу Полша. :)

Да, Полша.

Снощи Европейският Парламент прие с 478 гласа ЗА (с водеща роля на Германия) и 155 гласа ПРОТИВ резолюция, с която нарежда на Комисията налагане на незабавни икономически санкции на Полша и Унгария, сред които спиране на всички еврофондове.

Причината? Официално - "върховенство на закона". Реално - защото спираха афро-арабската миграционна вълна от 2015-та, не прокарват LGHDTV+ идеологията, саботираха "Зелената" схема и генерално консолидират консервативните политически сили на континента.

Държави с далеч по-големи проблеми с корупцията и правото, като България и Румъния например, никога не фигурират в тези процедури на ЕП. Тях не ги заплашват санкции, не им спират фондовете. Защото техните правителства не са проблем по истинската линия, политическата. Те не застрашават генералната траектория на Европа към Зелено, демографско и културно самоубийство. Кабинетът тук е напълно сервилен спрямо Брюксел и затова Кирчовците ще бъдат оставени да окрадат колкото могат - в това проблем няма. Ако слушкаш Запада и либералния му елит ще те оставят да си крадеш колкото ти душа иска.

Междувременно, Полша прие малко над 2 милиона украинци след конфликта от 2014-та, и вече над 1.4 милиона бежанци за две седмици война. Това са малко над 55% от всички украинци, избягали от страната. Полша им предоставя пълна и безвъзмездна държавна помощ, включително пълно здравно осигуряване. Най-активно от всички държави асистира на Украйна във войната, включително с оръжие, боеприпаси и доброволци. За благодарност от Запада получава...нож в гърба. Както се е случвало многократно през вековете, и както ще продължава да се случва и занапред. Отказвам да повярвам, че е останал и един глупак в Източна Европа, който вече да не е наясно с това.

Вижте още:

На 5 август 2022 г. Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, и Националният гаранционен фонд (НГФ), част от групата на Българската...