Оставка на министър Генчовска

По стара традиция на това правителство, не научихме от него, че се водят разговори за национално #предателство. Затова пък министърът на външните работи на Федералната република #Германия бе така любезна да ни уведоми, че е водила разговор със своята българска колега Генчовска, в която последната се била съгласила, че Република Северна #Македония трябва да започне преговори с #ЕС до средата на тази година.

Повтарям, научихме това от външния министър на ФРГ, а не от българския такъв.

Ако това съобщение е вярно и министър Генчовска се е съгласила на подобно предателство, искам незабавно нейната оставка. Изнесената от външния министър на ФРГ информация само потвърждава нашите подозренията, че се готви национално предателство около 24 май, което ще бъде завършено на заседание на съвет на външните министри на ЕС, като българският министър просто няма да възрази на провеждането на първата междуправителствена конференция между ЕС и Северна Македония.

Още веднъж, ако министър Генчовска е провела подобен разговор и е поела каквито и да е било ангажименти в тази посока, то тя незабавно трябва да подаде #оставка.

Вижте още: