За какво предадохме Македония?

В Народното събрание с голямо мнозинство беше вдигнато ветото/ прието френското предложение за Македония.

Положителното:

1/ В резултат на настояването на Нар събрание в документа беше включен Договорът за добросъседство с Македония от 2017, подписан и от ВМРО.
Договорът не се изпълнява от РСМ, но вече е част от официалните документи на ЕС.2/ В резултат на настояването на Нар събрание в документа беше включено искането ни така нар македонски език да няма стойност в ЕС, освен като официален език за институциите на РСМ.

3/ РСМ заяви, че ще отхвърли фр предложение. Това значи, че те ще бъдат виновни пред Западна Европа, а не ние, което е добре за нас.

С това свършва положителното.

Отрицателното:

1/ Съгласно документа българите се признават в Конституцията на РСМ за част от народите на РСМ. Не чух никъде думата “държавотворен”, но дори и да го бях чул, това значи: съгласно документа българите в РСМ са МАЛЦИНСТВО. Това пряко противоречи на всичко, което аз знам за Македония. Това значи, че северномакедонците могат лесно да поискат за македонистите тук статут на малцинство, което е неприемливо.

2/ Според френското предложение ЕС се предлага за гаранция за всякакви български тежнения против Македония. Тук искам да кажа, че не вярвам никак на Западна Европа, защото предаде антикомунизма на Източна Европа. Разбирайте го, както искате. И друго: в 1994 в Будапеща именно Западна Европа и САЩ гарантираха сигурността на Украйна, за да унищожи тя атомните си оръжия, третите в света. Знаете какво последва на 24 февр 22.

3/ Твърденията на българските “десни”, вкл Герб /за нещастие те вече са “десни” с кавички/, че ако пуснем сега РСМ, после някак ще можем да ги спираме постоянно и когато искаме са нелепи. Дотук натискът върху България беше страховит, а сега си представете, като пуснем македонците колко по-страховит ще бъде натискът върху нас да ИМ затваряме бързо главите за членство в ЕС.

4/ Сега не по-малко от 80% от българите са против да пуснем РСМ в ЕС. След днес, този процент ще стане не по-малко от 90%. Но има и по-лошо: сега ще има огромни антизападни настроения на българите, които ще обвинят Запада, че е накарал България да предаде Македония. Според изследване на Евробарометър 53% от българите са против САЩ на Байдън, 40% ги подкрепят.

5/ В моята родова къща, Даскаревата къща в Банско, дядо ми е чупил хляб на трапезата заедно с Иван Михайлов, последният велик българин. Аз съм закърмен и възпитан с това: Македония Е България.

6/ Ето защо аз питам: За какво загинаха най-малко 6 хил военни и цивилни в Илинденското въстание. За какво загинаха най-малко 66 хил български войници и офицери в Балканската и Междусъюзническата война. За какво загинаха най-малко 115 хил български войници и офицери в ПСВ.

Аз питам за какво загинаха тези българи: през есента на 1944 и зимата на 1945 българските антинационалисти/комунисти убиха около 1200 /хиляда и двеста/ българи в Македония.
На 6-7 януари 1945 беше потушен бунта на националистите в Скопие и Щип. Общо в района са избити веднага около 600 /шестотин/ души на Кървавия Божик /Рождество/ от комунистите.

Антинационалистите/комунистите в следващите дни избиват десетки семейства и телата са хвърляни в Охридското и Преспанското езеро. След бунта на националистите в Щип и Скопие, около 1000 /хиляда/ войници са затворени в скопското кале и там са оставени на немилостивата си съдба – да умрат от студ и глад.

Ей, така – антинационалистите/комунистите са оставили около 1000 българи да умрат от глад!

ТОВА ТРЯБВА ДОБРЕ ДА СЕ ЗАПОМНИ от днешните “десни”.

По-късно по нареждане на Тито и Лазар Колишевски, но и със съдействието на българските антинационалисти/комунисти, във Вардарска Македония само за около 2 месеца /!/ са убити без съд и присъда повече от 2200 /две хиляди и двеста/ българи-националисти.

В следващите години, 1948-56 повече от четири хиляди михайловисти, т.е. български националисти, членове на ВМРО са погубени в концлагера „Идризово” и другаде в Македония.

За времето от 1944-90 в Македония са убити не по-малко от 23 хиляди /двадесет и три хиляди/ души /!!/ с българско самосъзнание. Убийците са антинационалисти/комунисти.
Според други източници убитите за същия период са около 35 хиляди души. /тридесет и пет хиляди души/ .

Бъдете сигурни, че нищо от горната смъртна статистика няма никакво значение за бг “десните” и техните съмишленици в Западна Европа. Всъщност западноевропейците понятие си нямат за стотиците хиляди избити българи, защото са заети с климатичните промени и 36 пола. Т.е как .западновропейците могат да бъдат гаранти за нещо тук.

На 16 октомври 1914 Яворов пише прощалното си писмо до Тодор Александров. В деня, когато Яворов свършва със себе си, той пише: “Кажи на Македония, когато отидеш там, че нейният син / аз се считам за неин/ умря в свободна България …. И когато тя бъде свободна, нека един другар дойде на гроба ми и каже: “Поздрав от нашата майка мъченица - тя е вече щастлива” . / “Яворов, личност, творчество, съдба”, Мих Арнаудов, София, Български писател, 1961, стр 350/.

Яворов и стотиците хиляди българи умряха за Македония. Но дали днес душите им са щастливи?

 

Вижте още: