Зеленият сертификат трябва да отпадне
Първоначалният му замисъл бе да накара чрез негативен стимул част от населението да си постави ваксина - постигна го, но с минимален процент успеваемост.

Вторият му замисъл бе да осигури "зони на сигурност" за ваксинираните граждани, в които те да се чувстват спокойни, че няма да се заразят - този ефект стана безсмислен с навлизането на "Омикрон".

Третият му замисъл бе да направи пътуването в рамките на Европейския съюз свободно - оказа се, че въпреки сертификата, всяка държава изисква допълнително тестване преди стъпването на нейната територия.

В крайна сметка се стигна до четвъртото, което не бе замислено, а именно да пострада икономическата активност и то в години на турбулентност. Повиши се социалното напрежение, което рефлектира както на ежедневните човешки взаимоотношения, така и на работната сила.

Не на последно място - мярката не се спазва, което обезсмисля цялото упражнение. Колкото повече глоби се налагат, толкова повече ще се засилват обществените настроения срещу.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...