Acronis предоставя на партньорите си #CyberFit AcademyНовите курсове за обучение и сертифициране помагат на партньорите да изградят технически и търговски опит в областта на киберзащитата

Acronis, глобален лидер в киберзащитата, стартира Acronis #CyberFit Academy - нова програма за обучение и сертифициране, предназначена за предоставяне на ценна информация на партньорите как да се позиционират, продават и внедряват решенията за киберзащита, които съвременните организации търсят. Новата образователна инициатива бе обявена по време на Acronis Global Cyber Summit 2020.

Предвид бързо променящата се и непрекъснато развиващата се кибер действителност, компаниите трябва да се научат как да работят в новия дигитален свят или бизнесът им ще престане да съществува. На този фон, Acronis #CyberFit Academy е активен образователен двигател, имащ за цел подкрепа на партньорите. Плановете са да бъдат обучени един милион души до 2022 г. Мисията на платформата е да гарантира, че партньорите стават експерти в киберзащитата и могат да свържат крайните клиенти с решенията, които най-добре отговарят на техните нужди.

Като специално предложение, посветено на стартирането на Acronis #CyberFit Academy, всички обучителни сесии през 2020 и курсове за сертифициране ще бъдат предлагани безплатно на съществуващите партньори. Курсовете са достъпни чрез партньорския портал на Acronis.

Обучението ще бъде предоставено на партньорите изцяло онлайн и в лесни за усвояване порции, в съответствие с идеята за 24/7 обучение. Без нужда от пътуване и физическо присъствие, Acronis създаде платформа, където всички партньори и техните клиенти могат да участват веднага в курс според нуждите си.

Успехът на Acronis се основава на успеха на нашите партньори, което прави изключително важно за нас да имаме активен и мащабируем образователен механизъм за цялата екосистема,” каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis. “Доставяйки ценно съдържание по опростен начин директно на доставчиците на услуги, техния персонал и техните клиенти, Acronis предоставя на партньорите си инструментите, от които се нуждаят, за да успеят.”

Платформата ще предлага обучение и изцяло нови #CyberFit курсове за сертифициране на повече от 20 езика, фокусирани върху три основни области - продажби, техническо обучение и обучение за разработчици:

  • Обучение по продажби. Тези курсове са предназначени за специалисти по продажби и маркетинг - за това как да позиционират най-добре продуктите на Acronis и да им дадат основни познания, необходими за ангажиране на потенциални клиенти и отговаряне на техните въпроси.

  • Техническо обучение. Създаден, за да предоставят на ИТ специалистите широки познания за използването на софтуерните решения Acronis Cyber Cloud и Acronis Cyber Protect 15, тези практически сесии позволяват на участниците да научат и тестват цялата функционалност и на двата продукта.

  • Обучение за разработчици. Този курс е предназначен да предостави на разработчиците на приложения знания относно автоматизацията и интеграцията в Acronis Cyber Cloud на приложения на трети страни. Това практическо обучение позволява на участниците да научат и тестват цялата функционалност на продукта в облака.

Професионалните инструктори ще водят всички курсове, които са изградени във формат, който включва бяла дъска, видео и анимация, лабораторни упражнения и дискусии на живо. Всичко това е част от надграждащата структура на курса, която включва задълбочени упражнения, казуси за практическо използване и изпити, предназначени да гарантират, че участниците имат практически, приложими знания от обучението.

Курсовете ще обхващат и принципа, известен като Петте вектора на киберзащита - безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) на данните, приложенията и системите на всяка организация.

Платформата ще бъде достъпна чрез локални партньори за обучение, както и от собствените портали на компанията. Acronis също така обяви, че ще може да персонализира курсове за партньори - за да отговори на техните уникални нужди.

В допълнение, Acronis #CyberFit Academy ще предлага програми и за своите служители и крайни потребители.

Искаме Acronis #CyberFit Academy да бъде образователен двигател за цялото обучение и възможност за всеки член на общността на Acronis: от служители, партньори, крайни потребители и всеки, който иска да бъде #CyberFit,” обясни Righter Kunkel, който оглавява Acronis #CyberFit Academy. “Нашата цел е да обучим над един милион души до 2022 година.”

Партньорите на Acronis могат да се запознаят с Acronis #CyberFit Academy, като посетят партньорския портал.

Вижте още: