„Индустрия 4.0“Почетни гости на форума, организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара, бяха президентът на Република България Росен Плевнелиев и президентът на Федерална република Германия Йоахим Гаук.

В словото си президентът Йоахим Гаук отбеляза постоянния ръст в търговския обмен между България и Германия

Според Гаук именно в информационните и комуникационните технологии има потенциал за още развитие в двустранните икономически отношения. Той изтъкна предимствата на бизнес средата в България, но се спря и на проблемите: „Правовата държава, както ние в Европейския съюз знаем, е не само предпоставка за дългосрочно конкурентно предимство; тя е условие за просперираща национална икономика. Една ефективна, надеждна и придържащата се към правилата администрация увеличава доверието в държавата и в собственото бъдеще както на установените вече тук предприятия, така и на новите.“
 
„Трябва да чуваме бизнеса и да разберем, че в днешните трудни времена бизнесът е този, който взема трудни и отговорни решения, затова трябва да бъде подкрепен. Днес иновациите са валутата, с която мерим просперитета на нациите“, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на икономическия форум „Индустрия 4.0“.
 
„Индустрия 4.0“От името на Германо-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев, главен управител на камарата, поднесе на президента на Федерална република Германия Йоахим Гаук икона на Св. св. Кирил и Методий.
 
В рамките на форума бяха представени резултатите от анкетата на Германо-Българската индустриално-търговска камара на тема „Индустрия 4.0 в България“ (Резултати/ Прилежащ текст).
 
Сред участниците на форума бяха Томас Хан (главен софтуерен експерт, Корпоративни технологии, Сименс), Ралф Леман (директор „Производствени решения“, САП), Румяна Тренчева (управител, САП България), Георги Атанасов (управител, Фесто Производство), Атанас Голев (технически директор и съсобственик на Интерконсулт България), Димитър Димитров, председател на Консултативната комисия „Техника, технологии и иновации“ към ГБИТК.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...