Най-зелените компании в БългарияДо 26 май българският бизнес се конкурира със “зелени” проекти в рамките на Националния конкурс “Най-зелените компании в България”.

Официалната церемония по награждаването ще е на 8 юни 2016 г.  В битката за „Зелените Оскари“ тази година за първи път се включва и българското стартъп обществото.

Шестото издание на надпреварата отново дава платформа за популяризиране на най-интересните „зелени“ идеи и инициативи както на големите предприятия, така и на малкия и среден бизнес, но също и на новостартиращите компании.

Формата за кандидатстване е налична до 26-ти май включително на green.b2bmedia.bg.

Награда за медии

За втора поредна година в конкурса са предизвикани да участват и журналистите. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. също до 26 май 2016 г.

За първи път в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” има специална категория за стартъпи, чиято насоченост е към опазването на околната среда.
 
Инициативи предприети от студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и неформални екипи ще бъдат оценени от експертното жури и ще се наредят сред победителите в конкурса.

С нарастващия глобален интерес към екологичните практики и „зелените“ иновации, младите предприемачи се насочват към по-устойчиви и отговорни бизнес проекти.

Кои са отличниците по екологичност сред българските стартъпи ще разберете на церемонията по връчването на наградите в престижния Национален конкурс „Най-зелените компании в България“ на 8-ми юни.

Шестото издание на Националния конкурс, който се превърна в ембелема на отговорния бизнес, включва и специални награди на журито и публиката:
  • Награда: "Принос към зелената идея"
  • Награда: "Зелена иновация"
  • Награда: "Устойчиво развитие за „зелена” икономика"
  • Награда: "Безхартиен офис"
  • Награда: "Зелено перо"
  • Награда: "Устойчива мобилност" - специална награда на "Европейска седмица на мобилността" -  Наградата се присъжда за принос към по-чиста градска среда, към разумно придвижване и активен начин на живот.
  • Награда: "Зелена личност" - награда на публиката
В предишните години кандидатури са подавали над 500 дружества, опериращи на територията на страната, а с престижна статуетка са се увенчали над 60 компании.

Зелени сертификати

За първи път най-добре представилите се компании ще получат не само статуетка и грамота, но и специален "Сертификат Зелена компания". Той ще бъде предоставен на всички организации, които покриват критериите за участие и са попълнили онлайн въпросника в посочения срок.

Ще намерите формата за кандидатстване на сайта на конкурса: green.b2bmedia.bg

Вижте още: